Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Csupán a magyar lakosság 35 százaléka vallja azt, hogy beszél egy idegen nyelvet - derül ki egy friss EU-felmérésből. Ezzel az aránnyal az uniós rangsor végén kullogunk. Ezen az elkeserítő helyzeten kíván változtatni a Nyelvtudás Hete programsorozat, amely szeptember 7-9-ig a Millenárison szervezett Nyelvparádéval veszi kezdetét

A rendezvényen nemcsak az újdonságokról értesülhetnek a tanulni vágyók, de ki is próbálhatnak nyelvvizsgát, nyelvórát, internetes tanulási lehetőségeket és technikai újdonságokat.

Külföldi munkák

A 13. Nyelvparádé ingyenesen látogatható, és a kiállítók standjai mellett előadások és workshopok is várják őket. Nemcsak a nyelvtanulásra, hanem a külföldi munkára vágyók is találhatnak néhány kedvükre való céget, szervezetet.

Jelen lesz az Amerikai Nagykövetség, amely a képzések mellett arról is információkat ad, hogy hogyan lehet az Egyesült Államokban dolgozni, illetve a CCUSA Hungary is tengerentúli munkákkal érkezik. A CSE Australia Kft. több előadást is tart az ausztrál oktatásról, bevándorlásról és a munkavállalásról. A Tiroli Álláskereső pedig garantált szállodai munkahelyeket kínál Ausztriában és Dél-Tirolban - ha a jelentkező beszél németül.

 Külföldi munkák is lesznek a Nyelvparádén 

Akik nem tudják, hogy milyen pályát válasszanak, nagy segítséget kaphatnak a Nemzeti Munkaügyi Hivatal - Nemzeti Pályainformációs Központnál. A Grafobázis standján íráselemzéssel segítenek megtalálni a legmegfelelőbb, a látogatók személyiségéhez, habitusához, belső motivációihoz legjobban illeszkedő foglalkozási területeket. A Best-Work szakértői - pszichológusok és felnőttoktatási szakértő - ingyenes tanácsadással állnak rendelkezésre.

,,Hello, tourist!"

Szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) az ország közel 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat. A NYESZE tagiskolái segítenek a tanulni vágyóknak informálódni, eligazodni és dönteni arról, hogy milyen nyelveket és hol tanuljanak. Lesznek ingyenes bemutató órák, próba nyelvvizsgák, nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos tanácsadás, akciós nyelvkönyvvásár, koncertek, kulturális előadások.

Az egyesület elindítja ,,Hello, tourist!" elnevezésű akcióját: felkészült nyelvtanárok az ország számos pontján megszólítják a járókelőket, és 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják majd nyelvtanulásra bírni az utca emberét. A cél, hogy megmutassák: nyelvet tanulni nem annyira nehéz, mint sokan gondolják, és érdemes bármikor elkezdeni. A programsorozat szeptember 15-én a Nyelvtudás Napja rendezvénnyel ér véget.