Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban július hónapban már 20 ezren vesznek részt. A résztvevők száma pedig augusztus végére várhatóan meghaladhatja a 30 ezret is. A nagy érdeklődés miatt további 400 millió forint állami támogatást biztosítanak a megyéknek a programra, ami azt jeleni, hogy már összesen 3,4 milliárd forintos támogatást kap a 16-25 év közötti diákok munkatapasztalatszerzését elősegítő projekt.

Hol helyezkednek el szívesen a fiatalok?

Változás tavalyhoz képest, hogy a területi, települési önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett már a mezőgazdaság és vendéglátás területén működő vállalkozásokat is támogatják a diákok legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatásakor.

A 20 ezer diákból több mint 1500-an a turizmus, vendéglátás területén, mintegy 300-an pedig mezőgazdasági cégeknél helyezkedtek el.

Kik vehetnek részt a programban?

Azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor, azaz augusztus 31-én még nem múltak el 25 évesek.

A munkaadók részéről is magas az érdeklődés. Az önkormányzatoknak és a vendéglátásban, mezőgazdaság területén tevékenykedő cégeknek a járási hivatalokhoz kell benyújtaniuk a munkaerőigényüket. A diákok pedig az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál regisztrálhatnak.

Sok a nyári diákmunkás

Még csak a nyár felénél járunk!

Érdemes állást keresnünk, a jelenleg meghirdetett diákmunkákat itt tudjuk megnézni.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala