Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A magyar tulajdonú Claessens csoporthoz tartozó TBZ Táp új takarmányüzemet létesít Böhönyén. A 3,1 milliárd forint értékű beruházás a csoport jelentős sertés- és szarvasmarha-állományának minőségi takarmányozását célozza, ennek érdekében innovatív technológiával, a szokásos száraz táp helyett nedvesen roppantott kukoricát kevernek a többi alapanyaghoz.

A Claessens Group története 1995-ben kezdődött a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódvállalatának felvásárlásával. A holland Claessens családban hagyománynak számított a gazdálkodás, amely tevékenységet Magyarországon is folytatva, létrehozták Somogy megye legnagyobb állattartó vállalkozását. A mára már közel 200 főt foglalkoztató cégcsoport Nagyatád és környéke egyik legjelentősebb munkaadójává fejlődött.

Innovatív takarmányüzem létesül Böhönyén - munka, munkahely, mezőgazdaság

A Claessens - az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazó infrastruktúrával - elsősorban sertés- és szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik, a növénytermesztés kizárólag a saját állatállomány takarmányozására történik. A magyar vállalat jelentőségét jól mutatja, hogy a Magyarországon született malacok több mint 5 százaléka a Claessens csoportnál nevelkedik.

A mostani bejelentésben érintett leányvállalat, a növénytermesztéssel foglalkozó TBZ Táp 50 új munkahelyet teremtő takarmánygyártó üzemet létesít. A fejlesztés különlegessége, hogy nem száraz táp, hanem kombájn-nyers, nedvesen roppantott kukoricát kevernek a többi alapanyaghoz. Ez az innovatív technológia Magyarországon is egyedülállónak számít, hiszen ilyen savanyított módszerrel előállított nedves kukorica feldolgozására hazánkban még nincs példa.

A teljes hazai élelmiszeriparról elmondható, hogy dinamikusan fejlődik és erősödik, amit jól mutat, hogy a termelési érték az elmúlt években folyamatosan emelkedett, így 2018-ban meghaladta a 3200 milliárd forintot, ami mintegy 7 százalékos növekedést jelent 2017-hez viszonyítva.

A fejlődés ütemének fenntartásához a hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőknek minél előbb alkalmazniuk kell a legkorszerűbb tudást, a modern technológiát, köztük a digitalizáció által kínált megoldásokat. Ebben segít a közelmúltban elkészült Magyarország Digitális agrárstratégiája, amely 2019-2022-ig fogalmazza meg az agrárgazdaság digitalizációjához szükséges lépéseket.

Pályamódosítás

A mezőgazdaságban jelenleg ezek a lehetőségek várnak ránk, de a szakemberek számtalan más területen is keresettek.

Általános iskolai végzettséggel itt, szakiskolai végzettséggel pedig itt találhatjuk meg a nekünk való munkát. Középfokú végzettséggel ide, főiskolai diplomával pedig ide pályázhatunk.

Amennyiben a bérezés kiemelet jelentőséggel bír számunkra, ide kattintva válogathatunk a jól fizető állások között, de akár a külföldi munkák is nyitva állnak előttünk.

Más szempontok érdekelnek bennünket? Keressünk személyre szabott beállításaink szerint a több mint 10.000 friss hirdetés között!

Szemezgessünk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben pedig úgy érezzük, karrierünket egy szakmában folytatnánk, ide kattintva gyűjthetünk hasznos információkat a pályaváltásról, itt pedig a területen jellemző bérekről tájékozódhatunk.   

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, mezőgazdaság, fejlesztés, Somogy megye