Németországban 2012-ben 29,8 százalékkal növekedett a külföldi állampolgárok adatbázisában (AZR) nyilvántartott magyar állampolgárok száma, ami a legnagyobb mértékű növekedés az összes ország közül.

A Profession.hu németországi állásajánlatait itt találja.

A magyarok száma az utóbbi években folyamatosan és nagymértékben emelkedett. A számuk egy év alatt 24 638-cal nőtt, és így meghaladta a százezret 2012 végén.

Ennyi magyar dolgozik Németországban

A 2012. december 31-i helyzetet rögzítő statisztika szerint a Németországban élő magyar állampolgárok többsége, azaz 61,8 százaléka férfi. A családi állapotot tekintve az egyedülállók alkotják a legnagyobb, csaknem 50 ezer fős csoportot - derül ki német statisztikai hivatal (Destatis) adataiból.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kormegoszlás szerint a két legnagyobb csoport a 25-35, illetve a 35-45 éveseké, mindkét korcsoportba nagyjából 30-30 ezren tartoznak.

A növekedés mértéke alapján Magyarországot Románia követi 28,8 százalékkal, a harmadik pedig Bulgária 26,5 százalékkal. Elsősorban az uniós tagállamokból Németországba költözők száma emelkedett, de nagyon sokan érkeznek az országba Szíriából is.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: külföldi munka, elvándorlás, Németország