Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az Európai Unió több mint 1 milliárd forint támogatásával finanszírozott 2 éves projekt a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ partnerségében valósul meg további 3 év fenntartási kötelezettséggel.

Gaskó István, a LIGA elnöke az MTI-nek kiemelte: a Jogpont+ programban Magyarországon valamennyi állampolgár országosan 150 helyszínen ingyen, minőségi jogi szolgáltatást vehet igénybe munkajog, társadalombiztosítás, társasági- és cégjog, közigazgatás, pénzügyi- és adójog, családjog területén.

A szolgáltatás személyesen és postai úton is elérhető lesz, de telefonos és elektronikus ügyfélszolgálat is működik majd. Az igénybevétel feltételei a www.jogpontplusz.hu honlapon olvashatók.

Korábban már működött a mostanihoz hasonló jogi tanácsadás, ám a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és több munkaadói szervezet által létrehozott Jogpont Hálózat uniós pályázati forrása 2010. december 31-vel megszűnt. A szolgáltatás ezután csak az MSZOSZ tagjai számára volt ingyenes, másoknak fizetni kellett érte.

A jogászoktól két év alatt 45 737 esetben kértek tanácsot. Az esetek túlnyomó többségében munkajogi kérdésekkel keresték fel a jogászokat, míg cégjogi és TB kérdésekkel csaknem egyenlő arányban (15-15 százalék). Az ügyek csaknem felében egyértelműen megállapítható volt a jogsérelem az ügyféllel szemben, míg további 32 százalékban valószínűsíthető volt. A munkajogi jogsértések majdnem fele ismétlődő volt.