Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

56 ország közül Magyarországon a legalacsonyabb a fogyasztói bizalmi index. Hazánk idei második negyedévi mutatója 30 pont, még Portugália, Olaszország és Görögország lakói is optimistábbak, mint mi, magyarok.

A globális átlag 91 pont - közölte lapunkkal a Nielsen piackutató. (Ahol a mutató 100 pontnál kevesebb, ott a fogyasztók pesszimizmusát jelzi, míg 100 pont felett optimizmusukat tükrözi a közeljövő gazdasági kilátásairól.)

Magyarországon az előttünk álló 12 hónapban a munkahelyi kilátások csupán a válaszadók 3 százaléka szerint lesznek többé-kevésbé jók. "Nem olyan jó" vagy "rossz2 96 százalék szerint. További 1 százalék nem tudja megítélni. (Egy évvel korábban pozitív választ 6, negatívat 90 százalék adott erre a kérdésre).

A megkérdezett magyarok 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy személyes pénzügyi helyzete a következő egy évben, ha nem is kiváló, de jó lesz. Negatív véleményt 87 százalék mondott. További 2 százalék nem tudta eldönteni. (Egy évvel korábban a megkérdezettek 15 százaléka adott kedvező, és 81 kedvezőtlen választ).

A világ legoptimistább piaca a Nielsen kutatásának 9 egymást követő negyedéve során India volt, de most Indonézia a 120 pontos mutatójával megelőzte. Mögöttük Fülöp-szigetek, Szaúd-Arábia, Malájzia, Egyesült Arab Emirátusok, Brazília, Kína, Hongkong és Thaiföld fogyasztói bizalmi indexe a legmagasabb. Európai ország - Dánia és Norvégia - csak a 14. és 15. helyre tudott "felkapaszkodni". Őket Svájc, Ausztria és Németország követi.