Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára elmondta, azt szeretnék, ha a család folyamatosan változó dinamikáját a munkáltatók rugalmas foglalkoztatással támogatnák, ezért 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból országszerte hat regionális központot és 67 helyi centrumot hoznak létre, amelyekben a gyerekvállalás előtt álló, illetve a szülés után a munkaerőpiacra visszatérni vágyó nőket is várják.

A centrumok helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat - közölte az államtitkár. Hozzátette, a kormány szeretné megadni a nőknek a választás szabadságát, ezért támogatják a gyerekükkel hosszabb ideig otthon maradó és a munkaerőpiacra hamarabb visszatérő anyákat is.

Helyi központok a nők foglalkoztatásáért - álláskeresés, munka, magánélet

Novák Katalin kitért arra is, hogy az elmúlt években nőtt a nők foglalkoztatottsága Magyarországon, a kisgyermekeseké azonban nemzetközi összehasonlításban még alacsony. Egyre több cég felismeri viszont, hogy a munkavállalókért folyó versenyben előnyt jelenthet a rugalmas foglalkoztatás biztosítása - fűzte hozzá. Ezt erősítette meg Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója, aki elmondta, hogy 2010 óta 270 ezerrel nőtt a foglalkoztatott nők száma, a 15-24 éves nők körében pedig 25 ezerrel emelkedett, de még sok a teendő az atipikus foglalkoztatási formák terjesztésében.

Székely András, a Családbarát ország projekt szakmai vezetője elmondta, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. biztosítja a centrumok működéséhez szükséges szakmai támogatást. Az egységes színvonal megteremtéséért készítettek egy módszertani kézikönyvet, amely szabályozza a működéshez szükséges minimum feltételeit, kidolgoztak különböző tananyagokat, amelyek a munka és a magánélet összeegyeztetését, valamint a munkaerőpiaci reintegrációt segítik, és szeretnék összekapcsolni a helyi központokat is a tapasztalatcsere érdekében.

Ha fontos számunkra a munka-magánélet egyensúlya, nézzünk szét az alábbi állások között:

4 órás munkalehetőségeket itt találunk.

6 órás állásokért ide kattintsunk.

Amennyiben távmunka érdekelne bennünket, ezekre érdemes pályáznunk.

Időszakos lehetőségeket pedig itt kínálnak.

Ha más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat!

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre és figyeljük a legfrissebb állásokra is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát!  

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, magánélet, részmunkaidő, rugalmasság