Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a szállítás, raktározás nemzetgazdasági ág vállalkozásai 1241 milliárd forint árbevételt értek el 2017 második negyedévében. Ez 7,1 százalékkal magasabb szám, mint az egy évvel korábbi adat.

Az áruszállítás tonnakilométerben mért teljesítménye 0,8 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A szállított áruk tömege 71 millió tonna, ami 2 százalékkal mérséklődött 2016-hoz képest.

Nőtt a szállítás, raktározás árbevétele

A legdinamikusabban a vízi szállításban emelkedett a bevétel: 30 százalékkal magasabb, 6,3 milliárd forintos árbevétel keletkezett itt 2017 második félévében. A raktározás, szállítást kiegészítő tevékenység ágazatban szereplő cégek árbevétele is 4,8 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál.

A közölt adatok szerint a második negyedév végén a szállítás, raktározás ágban teljes munkaidőben 194 ezer munkavállalót foglalkoztattak. Ez 2,2 százalékos növekedés jelent 2016 azonos időszakához képest. Az egy főre jutó havi bruttó átlagkereset 285 ezer forint volt, ami 14 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Most is érdemes körülnéznünk a szállítás, raktározás területén meghirdetett állások között! Az összes friss állást itt találjuk, a pest megyei állásokért kattintsunk ide, a fővárosban meghirdetett pozíciókat pedig itt nézzük meg.

Keressünk személyre szabott beállításaink szerint is! Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala