Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

2021-ben 829 hektárról 5611 tonna fokhagymát takarítottak be hazánkban. Ez pedig 8 százalékkal több, mint az azt megelőző évi termés. Az Agrárközgazdasági Intézet elemzéséből az is kiderül, hogy az idei aszály miatt a fokhagymák mérete ugyan kisebb, de szerencsére jó minőségű lett a 2022-es termés is.

Sok fokhagyma fogy a magyar háztartásokban, ráadásul a hagyma ezen fajtáját nemcsak termeljük, hanem importáljuk is. 

A fokhagyma behozatala 19 százalékkal 1,87 ezer tonnára nőtt 2022 januárja és augusztusa között az előző év azonos időszakhoz képest. Spanyolországból 153 százalékkal több fokhagymát hoztunk beidén 2021-hez képest, viszont Hollandiából 82 százalékkal kevesebbet.

A KSH adataiból pedig az derül ki, hogy a hazai fokhagyma termőterülete és termése csökkent az elmúlt 5 évben.

Álláskeresés

A mezőgazdasághoz kapcsolódó állásokat itt találjuk. A gyártás, termelés területén is érdemes körülnéznünk, hiszen mindig számos munkalehetőség akad, ezeket nézzük át itt. Ha az élelmiszeripar területén szeretnénk elhelyezkedni, nézzünk körül itt.

Amennyiben a gasztronómia világa érdekel minket, érdemes megnézni ezeket az állásokat:

szakács,

étteremvezető,

pincér,

felszolgáló,

barista.

A vendéglátás, idegenforgalom területén meghirdetett állásokat itt találjuk.

Ha nem ezekben a szektorokban képzeljük el a jövőnket, és még csak keressük a nekünk való állást, akkor nézzünk körül az álláslehetőségek között személyes prioritásaink szerint. Frissítsük önéletrajzunkat és töltsük fel ide, és ha tovább növelnénk esélyeinket, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, hogy biztosan azonnal értesüljünk a nekünk való új munkákról!

Egyértelműen megállapítható, hogy szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan, a fizikai, segéd és betanított munka között pedig akkor érdemes szétnéznünk, ha nincs szakmánk vagy felsőfokú végzettségünk, de akkor is, ha gyorsan szeretnénk elhelyezkedni.

Ha képzettségünk szerint keresnénk a pozíciók között, böngésszünk így:

- szakiskolai végzettséggel itt,

- középiskolai végzettséggel itt,

- főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

Ha nyelvismeret szerint keresnénk:

- az angol nyelvtudást igénylő pozíciókat itt találjuk,

- a németet itt,

- a franciát itt,

- nyelvismeret nélkül pedig itt keressünk.

Ha pedig lakhelyünk szerint rangsorolnánk elsősorban, akkor itt kezdjük az álláskeresést. A kulcsszavas keresésben pedig ez a rész lesz a segítségünkre.

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala