Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a kánikulára, hiszen ilyenkor a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedéseket tenni.

Bizonyos munkakörökben dolgozókat különösen érint a hőségriadó, hiszen akik napon dolgoznak, egész nap ki vannak téve az erős sugárzásnak és a hőségnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint az utakon dolgozóknak a hőség idején biztosítják az árnyékban, hűvös helyen tölthető pihenőidőt óránként 5-10 perces időtartamban, továbbá a hőségriadó ideje alatt a munkavállalóknak legalább 14-16 °C hőmérsékletű ivóvizet vagy ásványvizet adnak.

Fontos a szabadban dolgozó munkavállalók számára leégés ellen megfelelő öltözéket, UV-védelemmel ellátott szemüveget, sapkát és magas faktorszámú napvédő krémet biztosítani. Mindezek mellett szükséges odafigyelni a munkáltatóknak a tűző napon felhevült tárgyakra, ezeknek a munkaeszközöknek az érintéséből adódó balesetveszélyre.

Munkavédelem: fokozottan figyelni kell a kánikulában

Az NGM felhívta a figyelmet arra is, hogy segíteni kell a munkavállalókat alkalmazkodni a hőséghez: a munkát lehetőség szerint úgy kell megszervezni, hogy felváltva rövidebb ideig tartózkodjanak a dolgozók napos és árnyékos helyen, illetve a kritikusnak tekinthető napszakban, tehát 11–15 óra között, hűvösebb munkahelyen folyjon a munka.

Fontos tehát a munkavédelem, ahogy az is, hogy eljussunk az állásinterjúkra nyáron is, a nagy melegben. Ezért érdemes rendszeresen meglátogatni a Profession oldalát. A legjobb, ha elkészítjük személyre szabott beállításainkat, kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést is!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala