Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, az áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után. Az év első öt hónapjában 12,1 százalékkal emelkedtek a bérek a 2016-os azonos időszakhoz képest, így a béremelkedés ütemének májusi lassulása után is 10 százalékot meghaladó reálbér-emelkedést várható 2017 végéig.

A keresetek emelkedésének lassulása május hónapban elsősorban szezonális hatásokkal magyarázható, amik a nem havi rendszerességű fizetések alakulását befolyásolják. Míg idén áprilisban 21,3 százalékkal nőttek a nem rendszeres keresetek, addig májusban ez 2,2 százalék volt.

10 százalékkal nőhetnek idén a reálbérek

A vállalkozásoknál 10,4 százalékkal, a költségvetési szférában 15,4 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset a közfoglalkoztatottak nélkül számolva tavaly májushoz viszonyítva. A KSH jelentéséből kiderül az is, hogy a növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit és az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.

A munkaerő iránti kereslet is tovább emelkedett az év elején. A következő években pedig egyes hiányszakmákban gyorsuló ütemű bérnövekedésre lehet számítani, amit az elmúlt hónapokban folytatott bértárgyalások is tükröznek. A turizmusban és a kiskereskedelemben is zajlanak a bérminimumról szóló tárgyalások.

 

Ha a turizmusban, vendéglátásban szeretnénk elhelyezkedni, akkor nézzünk körül itt. Ha pedig az értékesítés, kereskedelem területén keresünk állást, akkor itt érdemes körülnéznünk.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.
Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala