Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkapszichológusok és a HR szakemberek egyöntetű véleménye, hogy egy évben legalább két hét egybefüggő szabadságra lenne szüksége a munkavállalónak ahhoz, hogy kipihenve és feltöltődve hatékonyan végezze el feladatait. A hosszabb szabadságok megtervezése, a helyettesítés azonban szervezést igényel.

A Munka Törvénykönyve a szabadnapok számát az életkorhoz kötve határozza meg. 25 éves kor alatt évi 20 nap szabadság jár, amely minden 3 évben további egy nappal növekszik. Továbbá az alapszabadságot a pótszabadságok növelhetik. Ilyenek a gyermekek után járó napok, az egészségkárosodást elszenvedetteknek, fogyatékkal élőknek vagy fogyatékkal élőt nevelőknek, illetve a föld alatt vagy fokozottan veszélyes munkát végzőknek járó szabadnapok.

A szabadságok kiadása okozza a legtöbb munkahelyi konfliktust nyáron

A munkavállaló azonban nem gazdálkodhat szabadon az összes szabadnapjával, mivel a munkáltató az éves szabadság 75%-a felett rendelkezik. Fontos viszont tudni, hogy a munkáltatónak 30 nappal előbb kell értesítenie az alkalmazottait a szabadság kiadásáról.

A gyakorlatban amíg  a munkatársak szabadságon vannak,  a legtöbb esetben az alkalmazottakra esik a helyettesítés megoldása, így mindig alkalmazkodni kell a kollégák nyaralásához is. A szabadságok összehangolásánál mindenkinek érdemes proaktívan hozzáállni a problémához. A közösen dolgozók vezessék egy naptárban együtt, hogy ki mikor tervezi kivenni az éves szabadságát, ez a táblázat pedig a vezetőség számára is megkönnyíti a helyettesítés megszervezését a nyári időszakban.

 

Ha állást keresünk, nézzünk szét itt a lehetőségek között. Pályakezdőket ezekben a munkakörökben várnak, részmunkaidős állásokat pedig itt találunk. Amennyiben más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítésétTöltsük fel önéletrajzunkat ide, vagy próbáljuk ki a Mobilmunkát, ahol önéletrajz nélkül is pályázhatunk.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala