Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Európai uniós pályázaton 1,1 milliárd forintot nyert el Békéscsaba önkormányzata és a Békés Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium helyi foglalkoztatási együttműködési programok kidolgozására.

A Békés Megyei Kormányhivatal közölte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) meghirdetett projekt részeként foglalkoztatási megállapodások, Békéscsabára és vonzáskörzetére kiterjedő, a megyében releváns valamennyi gazdasági ágazatot felölelő gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztési együttműködések támogatása, valamint a célcsoport képzéséhez, foglalkoztatásához kapcsolódó program valósul meg.

A program a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra való visszavezetésének is megteremti a lehetőségét - idézték a közleményben Nagy Ágnest, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetőjét.

BÉKÉS MEGYÉBEN ILYEN ÁLLÁSOKAT KÍNÁLNAK.

Több embernek adnának munkát Békéscsabán

A fejlesztés eredményeként egy helyi szintű foglalkoztatási paktum jön létre, amely a foglalkoztatás területén releváns szereplőket, munkáltatókat foglalja magában, és hosszú távon segíti a foglalkoztatási helyzet minél kedvezőbb alakulását.

A programba - amely szeptember 1-jén indul és 2020. június 30-ig tart - 756 hátrányos helyzetű embert vonnak be. Ők egyéni és csoportos tanácsadásokon vehetnek részt, mentori szolgáltatást nyújtanak számukra az elhelyezkedés és a munkahely megtartása érdekében.

Munkáltatói igényeken alapuló OKJ-s és betanító képzések várhatóak, amelyeken az álláskeresők teljes képzési költségét támogatják, ezen túl a tanfolyam idejére a résztvevők keresetpótló juttatásban, valamint szükség esetén utazási költségtámogatásban részesülhetnek - írták.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: Békéscsaba, Békés megye, munka, állás, foglalkoztatás