Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az első fontos dolog, hogy az otthon töltött hónapok/évek alatt se veszítse el a kapcsolatot korábbi munkahelyével. Ha van céges rendezvény, menjen be, váltson e-maileket a munkatársaival. Nyilván nem lehet része a mindennapok történéseinek, de ne vágja el a szálakat, mert akkor nehezebb lesz ismét felvenni, amikor oda kerül a sor, hogy szeretne visszamenni dolgozni.

Tanuljon, blogoljon

Az otthonlét idejét próbálja kihasználni tanulásra, ismeretei felfrissítésére. Tanuljon idegen-nyelvet, akár egy (újabb) diploma vagy szakképesítés megszerzése is beleférhet az idejébe. Persze gyerek(ek) mellett nem könnyű, de a befektetett energia később, a munkahely keresésénél remélhetőleg megtérül. Választhatja azt is, hogy egy adott szakterületen elmélyíti a tudását és specialistává képzi ki magát. Indíthat honlapot vagy blogolhat is. Egy-két szakmai cikket megoszthat munkatársaival, főnökével, hogy tudatosítsa bennük: kilát még a pelenkák mögül.

Érdemes átgondolni, hogy milyen céllal tanul: ha a karrierépítés a célja, akkor arra fókuszáljon, hogy milyen irányban szeretné a karrierjét fejleszteni, milyen tudásra (pl. pénzügyi ismeretek) van szüksége a következő 3-5 év során, melyet tudna használni. Esetleg megbeszélheti felettesével is, hogy a gyes ideje alatt tanulni is fog és kérheti az ő javaslatait is, hogy milyen irányban tegye ezt. Ha "csak" hobbyból, hogy az agya ne rozsdásodjon be az otthon töltött időszak alatt, akkor nyilván az érdeklődési köre fogja megszabni a tanulás irányát. Érdemes szem előtt tartani, hogy ma már egyáltalán nem biztos, hogy vissza tud menni az előző helyére, tehát ha tanul, gondolja át, hogy a frissen elsajátított ismereteit a jövőben hol tudná kamatoztatni.

Az otthonlét időszaka alatt nehéz ápolni a szakmai kapcsolatrendszerét vagy a szakmai közösségeknek továbbra is aktív tagjának maradni, mégis azt javaslom, próbálja meg. Ha csak néha-néha tud részt venni egy rendezvényen, már akkor is sokat tesz azért, hogy ne felejtsék el. Minél magasabb beosztásból megy el valaki szülni, annál nagyobb az elvárás a vállalat oldaláról, hogy a babázás ideje alatt se veszítse el a kapcsolatát a szakmával és kövesse figyelemmel a szakmai újdonságokat.

Kevés a munkahely, és az anyáknak nagyon kedvező részmunkaidő szinte alig létezik a magyar piacon. Vannak kezdeményezések, de ezek száma sajnos még elenyésző. Optimális esetben a munka egy része otthonról is elvégezhető lenne, napi 4-6 órát kellene bent tölteni a munkahelyen, esetleg egy munkakört ketten osztanának meg úgy, hogy hétfő-szerda-pénteken az egyik, kedd-csütörtökön a másik munkavállaló végzi a feladatokat (job sharing).

Ha több munkalehetőség, ezen belül is több részmunkaidős, vagy otthonról végezhető munka lenne, és ha a megfelelő számú és minőségű gyermek intézmény állna rendelkezésre, akkor a kisgyerekes anyukáknak már csak a munkaadók "gyanakvását" kellene legyőzni az interjún, hogy álláshoz jussanak.

A munkaadók helyzete is érthető és elfogadható: azért vesznek fel valakit, mert szükség van a munkájára, nem engedhetik meg, hogy valaki minden harmadik héten ne legyen a helyén, mert a gyereke beteg, és a munkát nincs aki elvégezze. Ha a munka jellege megkívánja (pl. recepciós), akkor nem lehet a feladatokat otthonról elvégezni.

Felkészülés

Minél hosszabb időt töltött otthon, annál alacsonyabb szintű lesz a munkavállalói magabiztossága. Ezért is kell alaposan felkészülni az álláskeresésre. Érdemes a világhálón is utánanézni, hogy mely alapítványok és társaságok adnak ingyenes vagy kedvezményes árfekvésű tanácsokat, vagy szerveznek tréninget a munka világába visszatérőknek. Ha visszamegy ahhoz a céghez, ahonnan eljött, akkor "csak" a hivatalos kapcsolatfelvétel a feladata és annak kiderítése, hogy vissza tud-e térni a régi helyére. Nézzen utána a törvényi szabályozásnak, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak.

Nehezebb a helyzete, ha a régi helyére nem tud, vagy nem akar visszamenni, mert akkor bizony újat kell keresni és rögtön felmerül a kérdés, hogy az otthon töltött időszakot hogyan írja bele az önéletrajzába? Ilyen esetben inkább a funkcionális típusú önéletrajzot ajánlom, azaz ne kronologikus sorrendben, hanem feladatonként, felelősségi körönként haladjon, így jobban kidomborítható, hogy mihez ért. Csak az álláshoz szükséges szakképzettségét, végzettségét írja be az önéletrajzba.

Kisgyerekes anyaként - tapasztalataim szerint - jobban jár, ha az ismeretségi kör segítségével próbál elhelyezkedni. Ha van egy ajánlója, aki már dolgozott Önnel, ismeri kvalitásait és tudja, hogy megbízható munkaerő - még ha a gyerek néha betegeskedik is - akkor nagyobb eséllyel fogják Önt ezzel együtt elfogadni, mintha ismeretlenként teszi ugyanezt, ráadásul olyanokkal versenyezve, akiknek nem gond a napi túlóra.

Anyaként induljon, munkavállalóként érkezzen

Ha eljön az első interjú napja, akkor az interjúra mindenképpen készüljön fel: egyrészt már kijött a rutinból, másrészt fejben is át kell állnia egy új szerepkörre. Útban az interjúra gondolja át ismét a várható kérdéseket és az Ön kialakított válaszait. Hangolódjon rá a munkahelyi környezetre. Anyaként induljon és munkavállalóként érkezzen meg a cég recepciójára. Ebbe természetesen beleértendő, hogy külsőleg is készüljön rá az interjúra, mert a cégek nem egy játszótéri anyukát, hanem egy munkavállalót keresnek.

Az interjún várhatóan lesznek kérdések a gyerekfelügyelettel kapcsolatban: készüljön fel és gondolja át, hogy kire számíthat, ha a gyerek lebetegszik, ha hirtelen el kell hozni a bölcsiből, vagy hogyan fogja megoldani a nyári szünetet. Ha meggyőzően nyilatkozik arról, hogy számíthat a közelben lakó nagymamára, unokatestvérre, fizetett segítségre, akkor az esélyeit ezzel növelni tudja az állás elnyerésére.

Ha új területen szeretne dolgozni - és éppen a gyes ideje alatt megszerzett képesítését szeretné kipróbálni a gyakorlatban is, akkor tartsa szem előtt, hogy Önnek egyrészt már van munkatapasztalata, de az új területen még kezdőnek számít. Ilyen esetben azt szoktam tanácsolni, hogy fogadjon el egy alacsonyabb pozíciót (ha megteheti, hogy enged a fizetési igényeiből is), ahol van lehetősége beletanulni az új területbe és még marad energiája a gyerekeire is. Néhány év elteltével, ha már a gyerekei is nagyobbak, könnyebben tud már nagyobb felelősséggel járó állást is vállalni az addigra már megszilárdult szakmai ismereteivel.