Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnapi online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vali.ifka.hu honlapcímen vállalkozói információs portál létesült. Ennek egyik menüpontja gyűjti össze azokat a képzéseket, amelyek segítséget jelenthetnek azon munkavállalók számára, akik a jelen helyzetben továbbképzést, átképzését éreznek szükségesnek. 

Az államtitkár arról tájékoztatott, hogy a szabad munkaerő továbbképzéseken és átképzéseken vehet részt távoktatási formában. Palkovics László szerint különösen informatikai területeken lehet szükség új munkavállalókra. A képzések tandíjainak 95 százalékát átvállalja az állam, az állást keresők kamatmentes felnőttképzési diákhitelre jogosultak. Az egyetemi hallgatók egyszeri, szabad felhasználású, 500 ezer forint összegű, kamatmentes diákhitelt igényelhetnek. 

A képzéseket összegyűjtő oldalon 6 térítésmentes és 129 térítésköteles tanfolyam szerepel. Az elérhető képzések egy része nem igényel előképzettséget vagy alapfokú végzettséghez kötött, középfokú végzettséget 66 tanfolyamot kíván, míg a felsőfokú végzettséget mindössze négy képzés feltétele. 

A kínálatban számos nyelvtanfolyamot találhatunk: a klasszikusnak számító angol és német nyelvek mellett a szlovák, a román, a horvát, a török, a portugál, de még a norvég, a svéd, a koreai és a kínai nyelvek is megtalálhatók. 

A képzések között nagy számban szerepelnek informatikus, programozói, fejlesztői tanfolyamok, reagálva a területen várható munkaerőigény növekedésére. Ezeken túl tanulhatunk pénztárkezelést, logisztikát, eladói ismereteket, ahogy a szakács, kőműves, sajtkészítő szakmák is elérhetőek a képzések között.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk, mit érdemes tanulnunk, tájékozódjunk azokról a területekről, ahol most is számos nyitott állást találhatunk

Ha a járvány miatt veszítettük el a munkánkat, itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

Minél gyorsabban szeretnék új munkát találni? Kattintsunk ide a mentőöv állásokért!

Amennyiben pedig egy kis mentális támogatásra lenne szükségünk a bizonytalan helyzetben, itt találhatunk figyelmes és szakértő hallgatóságra, ingyenesen. 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, képzés, szakma, lehetőség