Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A HR-es feladata a kulcsemberek megtalálása, a meglévő dolgozók képzésének megszervezése, teljesítményének értékelése, a lojalitásuk növelése, a motiválás, valamint a kommunikáció a vezetés és a dolgozók között. De egy jó HR-esnek a számokkal is jóban kell lennie, nemcsak az emberekkel. Egyes HR-esek erőteljesebb stratégiai jelenlétet kérnének a vállalatnál, a számok bűvöletében élnek, mások viszont inkább az emberekkel foglalkoznak szívesen.

Amikor valaki HR-es állásra jelentkezik, és rendelkezik pár éves tapasztalattal e területen, könnyen úgy gondolhatja, hogy rutinos interjúztatóként nincs mitől tartania az állásinterjún. Nem mindig könnyű azonban egy ilyen megmérettetés, hiszen "el kell adnunk magunkat”, meg kell győznünk az interjúztatót, hogy jól dönt, ha minket választ.

Úgy kell bemutatkoznunk, hogy kitűnjön: a tapasztalatunk, készségeink és képességeink a vállalat igényeire szabottak. Például jó pont, ha valaki egy gyártó céghez jelentkezik, akkor hatalmas előnyt jelenthet, ha van a területen gyakorlata, esetleg valamilyen műszaki végzettsége is.

Sok-sok állás HR-eseknek

Az állásinterjú előtt érdemes nyomozni kicsit, kideríteni, hogy mik a céljai és a tervei a munkaadónak, és ezekhez kész megoldásokat készíteni - például képzési, toborzási, munkaerő-megőrzési vagy épp egészségvédelmi programok kidolgozásával. Ha ezeket megemlítjük az állásinterjún, kész stratégiával érkezünk, emlékezetessé tehetjük a szereplésünket. Meg kell mutatnunk, hogy üzleti szemlélettel közelítjük meg a HR területét, előre tervezünk, és következetesen végre is hajtjuk, amit eltökéltünk.

Íme a HR-es és munkaügyi állások!

- HR-menedzserek, HR-generalisták jelentkezését is várják, emellett sok munkalehetőséget kínálnak HR-admisztráció területére is.

- Munkaerő-közvetítő, -kölcsönző és fejvadász cégek állásajánlatait itt találjuk. 

- A bérszámfejtők, TB-ügyintézők ilyen, a képzési szakemberek pedig ilyen pozíciók közül válogathatnak!

- A legtöbb pozíció betöltéséhez követelmény a diploma.

- A legtöbb állás Budapesten van, emellett sok HR-est keresnek PestGyőr-Moson-Sopron és Fejér megyébe is.

- Külföldi munkát is találhatunk! 

- Az állások közel kétharmadához szükséges az angol nyelv ismerete, de a németül beszélők is több pozíció közül válogathatnak.

- Pályakezdők jelentkezését is várják.

Időszakos munkát és részmunkaidős pozíciókat is találhatunk. Emellett diákmunkát és szakmai gyakorlati helyeket is kínálnak a munkaadók.

- Megváltozott munkaképességűeknek is kínálnak állásokat.

- Az összes HR-es és munkaügyi állást itt találjuk!

ÍME A 7 LEGFONTOSABB ELVÁRÁS HR-ES ÁLLÁSINTERJÚN!

KészítetteDurbák Ildikó

Címkék: HR, munkaügy, állásajánlat, álláskeresés