Problémás a főnök: mit tegyünk ilyenkor?

A munkánk során adódhatnak olyan helyzetek, amikor nem könnyű a döntés és a reagálás. Ilyen szituáció, amikor ugyan tudjuk a helyes választ, ám a felettesünk nem ezt várja tőlünk. Utánajártunk, kit milyen helyzettel hozott nehéz helyzetbe a főnöke. És vajon mit érdemes ilyenkor tenni?

Hanna értékesítési menedzserként dolgozik egy távközlési vállalatnál immár 4 éve, a csapat egyik kimagaslóan eredményes tagjaként tekintettek rá. "Nagyon jól ment három évig minden - ismerteti velünk -, a cégnek is, meg nekem is. Nemcsak hoztam a számokat, hanem rendre túl is teljesítettem, amiért nagy jutalékokat vihettem haza. Évente kétszer tengerentúli nyaralásokat tudtam tervezni úgy, hogy a saját lakásomat is kitörlesztettem mellette. Aztán az elmúlt egy évben beesett az ágazatunk egy versenytárs erős betámadása miatt. Elkezdtünk kapkodni, mert nem volt B-tervünk. Mindenki gyors megoldást várt, a részvényeseink is aggodalmukat fejezték ki, és meglebegtették a létszámleépítést. Na, ekkor a főnököm egy nem túl szerencsés taktikára váltott: kikozmetikázta a havi riportban leadott számainkat, de elég durván, tőlünk pedig azt várta, hogy mindenáron, de tényleg minden áron kössünk új szerződéseket. Olyan feltételeket is bele kellett vennem a megállapodásba, amit egyértelműen nem tudtunk volna tartani. Ez pedig rám sosem volt jellemző, mindig maximálisan bízhattak bennem a partnereim."

A megváltozott üzleti hozzáállást nemcsak Hanna nem tudta elfogadni és alkalmazni, hanem a csapatból nagyon sokan rossz döntésnek ítélték. Tény, hogy mindezzel csak még nagyobb károkat lehet előidézni: rontja a vállalat addigi jó hírnevét valamint az értékesítő kollégák megbízhatóságát, hozzáértését, és félrevezeti a menedzsmentet, akik hamis eredményekre alapozva hozzák meg a következő stratégiai döntéseiket. Nézzük, mi történt egy másik interjúalanyunk esetében!

Problémás a főnök: mit tegyünk ilyenkor?

Tamás egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó magyar vállalat egyik projektfelelőse jelenleg, de véleménye szerint már nem sokáig. "Frissen végzett építészmérnökként is már válogathattam volna több nagy cég és külföldi lehetőség között, de egy félig-meddig baráti ismerősöm felajánlott egy jól fizető állást a cégénél, és elfogadtam. Gondoltam, jó terep lesz belelátni az élet sűrűjébe, a nagyvállalatok meg jöhetnek majd ezután. Az első projektem végül sikerrel is zárult épp a múlt hónapban. De sok rázós helyzet volt benne. A két legrosszabb tényező a főnököm részéről ért: először is én gyűlölöm az alkoholizálást, ő meg mégmunkaidőben is ivott, nem keveset. Nekünk kellett hazafuvarozni a kocsijával együtt... A másik, hogy két határidő csúszásunk is volt a céges fejetlenségnek köszönhetően, és mindkétszer egy másik alvállalkozóra kellett hárítanunk a felelősséget - mondvacsinált okokkal jól egymás torkának is mentünk, úgy néz ki, per lesz belőle. Amikor mondtam neki, hogy ezt nem tartom helyesnek, annyi volt a válasza, hogy még zöldfülű vagyok és tanuljak, mert ez itt a való világ."

Talán nem Tamás az egyetlen, aki a mentor kifejezésről és a szakma nagymestereiről mást gondol. Nem is alaptalanul. Barbara történetén keresztül pedig a verbális zaklatás egyik példájába tekinthetünk bele, ő a vendéglátásban dolgozik már öt éve.

"Arra számítottam, hogy kemény lesz a munka ezen a konyhán - Barbara a közétkeztetésben dolgozik jelenleg -, de arra nem, hogy ennyire primitív a főnök. Neki teljesen normális, hogy úgy beszél mindenkivel, mintha a kutyája lenne. Nem vagyok egy mimóza, nem úgy értem, de amikor már szinte a belünk lóg a sok munkától, még akkor is sérteget minket, meg minden igyekezetünket lehúzza, az már sok. A kedvenc mondata az, hogy mi... semmit sem érünk - most direkt nem idézem szó szerint -, és örüljünk, hogy van egyáltalán munkánk. A tapasztalatlanabbakkal még bátrabb, őket ki is pécézte. De nekem sincsenek kötélből az idegeim, biztos, hogy nem maradok itt sokáig."

Három interjúalanyunkban nem csak az a közös, hogy problémás viselkedésűnek ítélik felettesüket. Az is megegyezik bennük, hogy jelenleg mindhárman új állást keresnek. Arra a következtetésre jutottak, hogy a kivárás nem vezet gyors eredményhez - nem lesz új főnökük rövid időn belül -, vagy eleve reménytelen a helyzet, nem bírják tovább, és egy új munkahelyen érdemes karrierjüket folytatni. Valóban, megoldás mindig van.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Munkalehetőségek nagy linkgyűjteménye:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Problémás a főnök: mit tegyünk ilyenkor? TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, főnök, vezető, probléma, konfliktus