Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy új munkahely néha olyan, mint egy kapcsolat: „lakva” ismerjük meg egymást. Ugyanez igaz a próbaidőre is, az első hetek idilli időszaka után kiderülhet, hogy a pozíciónk mégsem tartogat olyan izgalmakat mint vártuk, nem jövünk ki a közvetlen kollégákkal vagy a felettesünkkel, esetleg a feladatok bizonyulnak nehezebbnek, mint képzeltük. Hogyan tovább?

Fontos döntést kell hoznunk, megvizsgálva a lehetőségeket: bekövetkezhet-e olyan változás, ami miatt maradunk, vagy mindenképpen szeretnénk távozni?

A munkatársakkal való viszony -vagy nevezzük ez esetben iszonynak?- néha könnyebben feloldható, mint gondolnánk: előfordulhat, hogy kezdeti távolságtartásunkat lenézésnek érzékelik a többiek, vagy éppen mi túlozzuk el a korábban már összeszokott társaságból érkező negatív hullámokat. Nincs vesztenivalónk az őszinte hozzáállással: elmondhatjuk, hogy úgy érezzük valami nincsen rendben és szeretnénk megtalálni a helyünket. Ha megértő fülekre és támogatásra találunk, gyors javulásnak indulhat a korábban reménytelennek tűnő helyzet!

Nem tetszik az új munkahelyem – hogyan tovább?

Ha a feladatok mennyisége vagy nehézsége bizonyul túl nagy falatnak, akkor se fogalmazzuk még rögtön a felmondólevelet! Érdeklődjünk hasonló pozícióban lévő munkatársainknál, hogy mik az ő tapasztalataik, beszélgessünk hasonló munkakörben dolgozókkal – és kérdezzünk, kérdezzünk, kérdezzünk. A próbaidő mindkét fél, a munkáltató és a munkavállaló számára is tesztidőszak, ilyenkor még könnyen változtathatunk. Ha sokkal több vagy más típusú munkát kapunk, mint amiről korábban szó volt, jelezzük azt is, de ha nagyobb felelősséget próbálnak ránk pakolni, arról is szóljunk – hosszú távon is megtérül, ha kiállunk magunkért.

Nagyobb cégeknél -itt főleg multikra gondolunk- előfordulhat, hogy egy másik osztályon vagy területen is kipróbálhatjuk magunkat: ha felmerül ez a lehetőség, gondolkodjunk el rajta, hogy van-e értelme még egy próbálkozásnak.

Ha pedig úgy tűnik, nincs érdemi változás és kellemetlenül érezzük magunkat az új helyen, ne várjunk csodára: döntsünk határozottan és használjuk ki a próbaidő adta azonnali felmondás lehetőségét! Vizsgáljuk meg, hogy milyen okok vezethettek ide: legyünk őszinték, ne mindig kint keressük a problémák forrását. Ha lehet, vonjuk le a megfelelő tanulságokat, és legközelebb már legyünk okosabbak, a rövid kitérőt pedig ne fogjuk fel kudarcként: bárkivel előfordulhat, hogy ebben a fázisban derül ki, mégsem álompáros az új munkahelyével.

Amint felmerül, hogy csak ideiglenes megálló lesz az új munkahelyünk, kezdjünk el nézelődni. Lehet, hogy a korábbi munkahelyünk örömmel visszavenne? Beszéljünk velük is és keressünk új munkát is aktívan! Mindenki megérdemel egy olyan munkahelyet, ahol hasznos, megbecsült tagja lehet a csapatnak – tegyünk érte és a siker nem marad el!

Folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

Készítette: Rákász-Losonczy Judit

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala