Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az állásinterjú előtt már tudjuk, hogy a felvételiztető figyelmét sikerült felkeltenünk az önéletrajzunkkal, esetleg már túl is vagyunk néhány sikeres teszten, vagy telefonos interjún. Fontos, hogy tisztázzuk magunkban, hogy a személyes állásinterjú célja nem a CV-ben leírtak szóbeli elmondása, hanem az, hogy meggyőzzük a felvételi panelt arról, hogy személyiségünkkel és készségeinkkel alkalmasak vagyunk a pozícióra és beleillünk a vállalati kultúrába.

Hogyan tehetjük ezt? Szakértőnk, Erika, egy multinacionális médiavállalat HR tanácsadója, korábban évekig kommunikációs trénerként dolgozott kis-és középvállalkozásoknál. „Hosszú évek tapasztalata alapján négy dolgot szoktam tanácsolni az állásinterjúra való felkészülés kapcsán. Ezek közül néhány evidenciának tűnhet, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ha a négyből akár csak hármat betartunk, már hatalmas előnybe kerülhetünk a többiekkel szemben.”

1. Alaptémákra készüljünk, ne kérdésekre

Minden interjúztató más, ezért javaslom, hogy ne konkrét kérdéssorra készüljünk és ne az ezekre adandó válaszokat „magoljuk be”, hanem témaköröket gondoljunk át. Ezáltal azt a tipikus hibát is elkerüljük, hogy automatikusnak, betanultnak tűnjenek a válaszaink, ez utóbbit gyakran tapasztalom. Alapvetően több témakörre is érdemes készülnünk:

- Önjellemzés (Meséljen egy kicsit magáról!)

- Szakmai tapasztalat konkrét példával (Tudna mondani egy példát arra, amikor X szituációt sikeresen megoldott?)

- Kommunikációs technikák (Milyen csapatmunkában vett részt és hány embert irányított?)

Nagyon fontos, hogy a tartalmi, ne pedig a fogalmazásbeli elemekre fektessük a hangsúlyt, így el tudjuk kerülni azt, hogy ha máshogy teszik fel a kérdést, akkor belebonyolódjunk.

  Négy dolog, ami felkészít az állásinterjúra  

2. Olvassunk utána a cégnek!

Mielőtt interjúra megyünk, a lehető legalaposabban készüljünk fel a cégből. Minden fontosnak tartott információt gyűjtsünk össze és írjunk le magunknak, hiszen itt főleg adatokról lesz szó. „A beszélgetés alatt pedig csepegtessünk infókat a vállalatról, a termékekről, a versenytársakról, ezzel is azt mutatva, hogy képben vagyunk és folyamatosan nyomon követtük a vállalat tevékenységét.”

3, Legyen legalább három kérdésünk!

Gondoljuk át, mit szeretnénk megtudni a pozícióval és a céggel kapcsolatban, ami fontos nekünk. „Legyen három olyan kérdésünk, ami interjún nem derült ki, de fontos lehet (cégkultúra, fejlesztési tervek, munkaidő rugalmassága). Figyeljünk rá, hogy ezek ne álkérdések legyenek, tehát ne tegyünk fel olyan kérdést, ami arról tanúskodik, hogy nincs ötletünk és csak húzni akarjuk az időt (Tudna mesélni még a projektről, amit az elején említett?).

4, Soha ne kritizáljunk!

Ne bíráljuk korábbi kollégáinkat, főnökeinket, és bármilyen rossz szájízzel távoztunk is korábbi munkahelyünkről, ne panaszkodjunk korábbi munkaadónkról. Jó, ha a témát teljesen kerüljük, ha pedig konkrétan rákérdeznek, akkor emeljük ki a pozitívumokat, mely szerint egy darabig a fejlődésünket szolgálta, később azonban megérett az idő a váltásra.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb esélyekkel induljunk az állásinterjún, és a legideálisabb állást megtaláljuk, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgálunk meg, annál jobb döntéseket tudunk majd hozni!

Készítette: Khojaste K

 A Profession.hu Facebook oldala

  A Profession.hu Instagram oldala