Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az októberben induló Munka-Család-Egyensúly projekt során a gyesről, gyedről, gyetről visszatérők komplex képzésen vesznek részt, kiépítenek egy új gyermekfelügyeleti rendszert, és beindítanak egy úgynevezett "kisgyermekes gyártósort" is.

A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. programjának munkáltató partnerei a Gödöllő COOP Zrt., a Művészetek Háza Gödöllő és a Richard Fritz Műanyag és Gumi Autóalkatrészeket Gyártó Kft. A toborzás megkezdődött, kisgyermekes szülők jelentkezését várják az Aszódi, a Gödöllői és a Veresegyházi kistérségből. (A három kistérség nagy része Budapest agglomerációjába tartozik, itt az átlagosnál nagyobb a kisgyermekes családok aránya.)

A gyermekgondozás után visszatérők munkavállalását több tényező is akadályozza: például a gyermekellátó rendszer hiányosságai, az atipikus munkavégzési formák, a részmunkaidő, a távmunka hiánya, az időközben elavult szaktudás és kompetenciák, valamint a társadalmi sztereotípiák, előítéletek.

A Gödöllőn csütörtökön bemutatott projekt központjában a családok állnak, elsődleges cél a munka és a magánélet összeegyeztetésének segítése, valamint a nemek közötti esélyegyenlőség megteremtése.

A szülőket és a munkaadókat is képzik

"Programunk több elemből épül fel. A kisgyermekes szülők foglalkoztathatóságát a célcsoport szükségleteire kidolgozott fejlesztési program segíti elő. A szülőkön kívül a munkáltató partnereket is képezzük, családbarát munkahelyi kultúra bevezetésében nyújtunk tanácsot" - mondta Dr. Horváth Mihály, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója. A programmal javul a résztvevő szülők kommunikációja, érdekegyeztető képessége a munkaadókkal, a cégek atipikus foglalkoztatási formákat vezetnek be, és hátrányos helyzetű emberek tartósan bejuthatnak az elsődleges munkaerőpiacra - közölte.

Dajka, projekt asszisztens, pénzügyi asszisztens, ügyfélszolgálati munkatárs, pénztáros, eladó, árufeltöltő munkakörök várják a jelentkezőket. Az ügyvezető igazgató elmondta: azok a szülők is jelentkezhetnek, akik nem tudják megoldani a gyermekük elhelyezését, hiszen a projekt alatt a résztvevők számára ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak.

Munkát kínálnak a kismamáknak

Szakmai és nyelvi képzések, "kismama gyártósor"

Az uniós támogatással megvalósuló Munka-Család-Egyensúly Program egyik munkáltató partnere a Gödöllő COOP Zrt., melynek vezérigazgatója, Dr. Dúl Udóné szerint azok a vállalkozások teljesítenek jól, ahol a dolgozók is magukénak érzik a céget és a feladatokat.

"Szervezetünk főleg női munkavállalókkal dolgozik, korábban is segítettük az anyukákat rugalmas időbeosztással. A programmal meg tudjuk oldani a képzésüket is, a gyesen lévő munkatársaink elsajátíthatnak új számítástechnikai ismereteket, amelyek megújultak, miközben ők távol voltak. Gödöllő és környéke egyre inkább tapasztalhatja, hogy nem csak magyar, de külföldi turisták is megkeresik boltjainkat, ehhez pedig szükség van nyelvtudásra is. Szeretnénk, ha otthon lévő kismamáink ebben is fejlődhetnének" - mondta.

A Művészetek Háza Gödöllő nemcsak a képzések és tréningek helyszíne lesz, de ketten 10 hónapon át itt dolgozhatnak majd.

"Egy kulturális intézmény számára elengedhetetlen, hogy különböző területekről érkezzenek a munkavállalók, hisz egy kulturális program tekintetében nagyon fontos a 'több szem többet lát' elv. Ezért is csatlakoztunk a programhoz, hiszen a kisgyermekesek sokszínűséget, többféle véleményt, javaslatot hoznak a munkánkba" - ismertette Kovács Balázs ügyvezető igazgató.

A családbarát munkahelyi kultúra kialakítása már korábban megkezdődött a Művészetek Házában, de Kovács Balázs szeretné, ha kisgyermekes szülők zökkenőmentesen integrálódnának a szervezetbe.

Munkát kínálnak a kismamáknak

Az aszódi Richard Fritz Kft. több műszakban termelő üzem. A program során innovatív "kisgyermekes munkarendet" vezetnek be, hét dolgozót alkalmaznak majd részmunkaidőben legalább hat hónapon keresztül.

"A vállalat megtartó ereje szempontjából fontos elem a rugalmasság, amelyhez a kisgyermekes munkavállalók is hozzájárulnak. A gyesről, gyedről, gyetről visszatérő számára fontos a biztonság, ezért a munkahely biztonsága is meghatározó, tehát munkájának minőségével ezt is biztosítja" - mondta Duna András, a vállalat HR-vezetője. Úgy véli: azért is érdemes családbarát környezetet kialakítani egy cégben, mert a kisgyermekes munkavállalók igényesebbek munkahelyükkel, munkavégzésükkel, környezetükkel, s mindezzel az igénnyel növelik a munkahely minőségét.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az EU és Magyarország által nyújtott támogatás összege: több mint 150 millió forint. A kétéves programban a munkavállalói célcsoport szakmai és pszichoszociális fejlesztésének költségein túl szerepel még képzési támogatás és bértámogatás, a munkaadó partnerek számára érzékenyítő programok, valamint egy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltató rendszer kiépítése és működtetése.