Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, hogy a munkánkban már nem találtunk túl sok örömet, ugyanakkor annyira rossz sem volt a helyzet, hogy mindenáron ki akarjunk lépni. A biztos fizetés és a viszonylagos problémamentesség mögött azonban ott mocorgott bennünk az érzés, hogy ennél azért (sokkal) többre lennénk képesek. Az eredmény a lassú belefásulás és a várakozás arra, hogy valami történjen.

Ha úgy érezzük, hogy munkahelyünkön nem fejlődünk és nem töltődünk fel, de nem tudjuk eldönteni, hogy ez csak egy rossz periódus, vagy már a kiégés kezdete, fontoljuk meg az alábbi 5 tényezőt.

Íme 5 jel, amelyekből arra következtethetünk, hogy megérett az idő egy új, jobb állásra!

1. A „béka szindróma”

Pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy ha valaki olyan dolgokat kell, hogy végezzen, amelyeket nem kedvel, akkor ingerlékennyé válik. A feladatok monotonná válnak és az érzékek lassan eltompulnak.

Ha ilyen esetben nem lépünk ki a szituációból, akkor könnyen annak a békának a helyében találhatjuk magunkat, amelyet egy fazék hideg vízbe helyeztek a tűzhelyen. Amint a víz hősmérséklete lassan növekszik, a béka egyre kényelmetlenebbül érzi magát, de nem elég rosszul ahhoz, hogy kiugorjon az üstből. Anélkül, hogy tudatában lenne annak, hová vezet ez a változás, a hőmérséklet eléri a kritikus pontot és a béka elveszíti az eszméletét.

Így főzhetik meg a munkavállalókat is, és így tompulnak el lassan, de biztosan. Anélkül, hogy észrevennék. Ne várjunk tehát valami drasztikus eseményre a munkahelyen a váltáshoz, vegyük észre, ha elkezdődött az eltompulási folyamat és "ugorjunk"!

2. Mások elvárásainak való megfelelés

Éreztük már valaha úgy, hogy az életünk a másoknak való megfelelés végeláthatatlan sorozata? Nézzünk magunkba és ismerjük fel, ha valójában azért dolgozunk az adott területen/munkahelyen, mert a szüleink elvárásainak szeretnénk megfelelni, le akarjuk nyűgözni a barátainkat vagy egy elképzelt ideálképet kergetünk.

Ha így van, akkor nem vagyunk hűek önmagunkhoz, és ez előbb-utóbb lelki és testi tüneteket fog ölteni. Gondoljuk át, hogy mit akarunk az élettől, tegyünk konkrét lépéseket ennek eléréséért már ma!

3. Unalmassá váló munka

Nagy a különbség, hogy egy egyébként élvezetes munkahéten időközönként el kell látnunk unalmasabb feladatokat, vagy a munkahelyen tőlünk elvárt feladatok egésze olyan, hogy kiöli az életkedvet belőlünk. Ha azon vesszük észre magunkat, hogy folyamatosan arról álmodozunk, hogy kiszakadva a lélekölő unalomból lelkesítő és kreatív munkát végezhetünk, ideje, hogy valóra váltsuk álmainkat!

Munkahelyet váltanánk? 5 jel, hogy meg kell tennünk

4. A fejlődési lehetőségek hiánya

Ha úgy érezzük, hogy jelenlegi munkahelyünkön semmilyen lehetőséget nem biztosítanak számunkra ahhoz, hogy saját szakmánkban fejlődjünk, akkor az sokszor már önmagában elég indok lehet a váltásra. Gondolunk csak bele: évek telhetnek el úgy, hogy a legfontosabb trendekről, szoftverekről, szakirodalomról nem értesülünk, mert elveszi figyelmünket a napi feladatok teljesítése. Az önképzéssel persze pótolhatjuk a tudásanyagot, de ha ezt a munkahelyen nem értékelik, az hosszú távon negatív érzésekhez és konfliktushoz vezethet.

5. Leépítő munkatársak

A minket körülvevő embereknek óriási hatása van az életünkre, és mivel a nap igen jelentős részét kollégáink körében töltjük, egyáltalán nem mindegy, hogy érezzük magunkat velük.

Ha nem jövünk ki jól a csoport tagjaival, ha rossz szokásokat veszünk fel a hatásukra, ha leszólják a számunkra fontos hobbikat vagy kikapcsolódási lehetőségeket, vagy ha egyszerűen alig várjuk, hogy távol legyünk tőlük, akkor az világos jele annak, hogy váltanunk kell!

Még nem találtuk meg álmaink munkahelyét? Folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításainkszerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírleveletés Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

 

Készítette: Fogas Krisztina