Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Interjúalanyunk, Krisztina számára a smink és a szépségipar világa mindig vonzó volt. Bár szülői nyomásra érettségi után szociológia szakon folytatta tanulmányait, de gyorsan rájött, hogy nem ez az ő területe. Mindössze 19 évesen jelentkezett az egyik vezető parfüméria-hálózathoz, ahol szépségtanácsadóként kezdett el dolgozni. Az ott töltött egy év alatt sminkes végzettséget szerzett, és beiratkozott a kozmetikus képzésre is. Pályáját az egyik vezető luxus bőrápolási márka sminkeseként folytatta, aztán pedig Dubai következett, ahol már közel hat éve él és dolgozik. Ma az ország legnagyobb luxus márkákat forgalmazó cégének területi menedzsere. Fejlődésről, lehetőségekről és egy a hazaitól eltérő munkakultúráról beszélgettünk, ahol a hiba nem opció.

P: Miért döntöttél úgy, hogy külföldön teszed meg a következő lépéseket, és miért pont Dubaira esett a választásod?

Krisztina: A döntés valahol evidens volt. Négy év kemény munka után rá kellett döbbennem, hogy a lehetőségek Magyarországon bizony korlátozottak, mind a valódi szakmai fejlődést, mind pedig a karriert illetően. Emellett akkoriban a magánéletem sem volt a legideálisabb. Valójában nem Dubaiba indultam, hanem az Egyesült Államokba, de ott nem terv szerint alakultak a dolgok, így három hónap után hazatértem. Bevallom, néhány kilátástalannak tűnő hét és álmatlan éjszakák következtek. Az álláshirdetésre, miszerint egy kinti Ilcsi kozmetikába kerestek kozmetikusokat, egy volt kolléganőm hívta fel a figyelmemet. Szkeptikusan, de utánajártam, egy szakmai konferencián találkoztam a szalon tulajdonosával, majd hirtelen felgyorsultak az események, és mielőtt még tudatosult volna bennem, elfogadtam az állásajánlatot.

P: Milyenek voltak az első benyomásaid a kinti életről, szépségiparról, a munka világáról?

Krisztina: Túlzás nélkül mondhatom, hogy az első pillanattól kezdve otthon éreztem magam. Nagyban megkönnyítette az átállást, hogy a munkáltató részéről minden biztosított volt: a szállás, a közlekedés, a hivatalos papírmunka intézése. A munka is pontosan ilyen szervezett és rendezett volt, a hiba lehetősége ki volt zárva, mind az adminisztráció, mind a tényleges kozmetikai munka terén, ugyanis a vendégkör nagy részét neves és nagyhatalmú helyi családok tagjai tették ki, így a legapróbb hiba is könnyen romba dönthette volna a szalon hírnevét. A kommunikáció angolul zajlik, ez kint szinte a második anyanyelvnek számít. Ami más, mint itthon, hogy a szolgáltatások területén tevékenykedők heti hat napot dolgoznak, és egy szabadnapra szűkül a megszokott két napos hétvége, mégis az első hónapokra szinte nyaralásként gondolok vissza.

 Munka, luxuskivitelben - külföld, karrier, fejlődés 

P: Ma már nem itt dolgozol. Mi történt?

Krisztina: A szalon váratlanul bezárt. Azon az estén, amikor ezt bejelentették, a pillanatnyi pánik után azonnal elkezdtem azon a bizonyos B terven dolgozni, az meg sem fordult a fejemben, hogy hazamenjek. A munkakeresés volt a dolog könnyebbik része, viszont hat hónap kint lét után hirtelen egyedül maradtam, és csak magamra számíthattam, a hivatalos ügyintézéstől kezdve a szálláskeresésen át egészen a tömegközlekedés felfedezéséig. De a nehézségek ellenére sem éreztem soha, hogy máshol lenne a helyem.

P: Mi lett a következő állomás?

Krisztina: Egy szalon menedzsereként kezdtem el dogozni, rögtön az előző munkahelyem zárása után. A kezdet nem volt egyszerű, szembesültem a kihívásokkal teli valósággal, a különböző nemzetiségű személyzettel, és a bizalmatlan vezetőkkel, akikkel időbe telt összecsiszolódni. A szalon működése a szerencsén alapult, nem létezett semmilyen stratégia. Igyekeztem a tudásom szerint a legjobbat kihozni a helyzetből: optimalizálni a tizenhat alkalmazott beosztását, promóciókat szervezni, felállítani egy hűségprogramot és partnereket szerezni. Feltűnt, hogy nagy lenne a kereslet sminkre is, azonban a szalonban nem dolgozott sminkes, ezért az üzlet felfuttatása végett magam vállaltam a vendégeket. A sminknek itt egészen más jelentése van, mint Európában: szolid smink helyett gyakorlatilag kötelező az arc erős kontúrozása, a műszempillák és az erősen pigmentált rúzsok használata.  A vendégekhez jó néhány esetben házhoz mentünk a fodrász, manikűrös, pedikűrös kollégákkal, és mindannyian egyszerre dolgoztunk, a nem túl ideális körülmények között. A végeredménynek természetesen mindig hibátlannak kellett lennie.

P: Mennyi időt töltöttél el itt? Tudatosan választottál ezután egy luxusmárkát? Milyen volt az állásinterjúd?

Krisztina: Egy évig voltam a szalon menedzsere, de hiányzott az a pörgés, azok a kihívások, ami a korábbi években még itthon jellemezte a munkámat, amikor az értékesítésben is aktívan részt vettem. Tudatosan és célzottan váltottam, nem is volt kérdés, hogy tapasztalataimhoz híven egy luxus kozmetikai márkához csatlakozom. A lehetőség hamar jött, az interjú hasonlóan zajlott, mint bárhol máshol, azzal a különbséggel, hogy a személyes beszélgetést egy számítógépes teszt előzte meg, ahol nemcsak az alkalmasságot mérik, de a magabiztosságot és a gyorsaságot is.

P: Melyek voltak a kezdeti feladataid, és mivel foglalkozol ma?

Krisztina: Annak ellenére, hogy több éves tapasztalattal rendelkeztem, mivel sem az Emirátusok, sem más közép-keleti országban nem rendelkeztem kereskedelmi háttérrel, elengedhetetlen volt, hogy sminkesként kezdjek. Szóval vissza az üzletbe, nyolc órás álló munka heti hat napban. Aztán öt hónap után új lehetőséget kaptam, és már területi képviselőként látogathattam az üzleteket, beleértve Dubai-on kívül más Emirátusokat is, mint Abu Dhabi, Rask al Khaimah. Három és fél éve dolgozom a cégnél, a legnevesebb divatházaktól kezdve, a legnagyobb luxus szépségipari márkákon át, az exkluzív lakás- és konyhai kiegészítőig számos márka kizárólagos forgalmazójaként működünk. Ma területei menedzserként dolgozom az egyik vezető pláza kozmetikai márkájánál – szoros kapcsolatban a divatházzal –, ahol az én kezem alá esik a teljes bevétel 45 százaléka.

P: Hogyan működik egy ilyen luxusmárka? Milyen személyiségre, kompetenciákra, hozzáállásra van szükség ahhoz, hogy valaki egy ilyen területen érvényesülhessen?

Krisztina: A működésünket lehetetlen összevetni bármely korábbi tapasztalatommal. A cég egy milliárdos multi, ami első hallásra rideg, barátságtalan környezetet sejtet, de ez nincs így. Ugyanakkor az is tény, hogy a beilleszkedés során nagyon sok múlik a személyes kompetenciákon. Kiemelném a gyorsaságot és a találékonyságot, amire nem csak a szűk és szigorú határidők miatt van szükség, de a problémák megoldásához, a feladatok megértéséhez, és az üzlet egészének átlátásához is. Itt valódi értelmet nyer a mondás, miszerint az idő pénz. Elengedhetetlen a türelem, az indulatok, érzelmek kezelése is, ahogy a jó tárgyalókészségnek is nagy hasznát vesszük. Mind szóban, mind írásban kötelező az üzleti szintű angol nyelvtudás, mivel a kommunikációnak hatalmas jelentősége van ebben a közegben, sok esetben ugyanis ez fest pontos képet a cégről a partnerek számára.  Végül, de nem utolsó sorban: ambíció, akarat és önismeret!

P: Mi a kinti élet, munka legnagyobb szépsége, nyeresége számodra?

Krisztina: A tapasztalat, a fejlődés, és az a tény, hogy a kemény munka egyértelműen és láthatóan meghozza az eredményét. Ha a munkától eltekintünk, az időjárást mindenképp meg kell említenem: az év nagyjából 95 százalékában süt a nap, ami igazán pozitívan hat az ember hangulatára. És ami még ezen felül van: 24 órás házhozszállítás a gyógyszertárból, a szupermarketből, autómosás a ház parkolójában heti háromszor, szupergyors online ügyintézés, és a sort még hosszan folytathatnám, szóval mindent egybevetve az itteni életvitel olyan kényelmet biztosít, ami máshol igen ritka.

Interjúalanyunk szerint mindenki életében vannak hullámvölgyek, amikor nehéz fenntartani a motivációt, ha azonban a cél tiszta, semmi sem lehetetlen, amit a fenti történet sokszorosan igazol. Ne habozzunk tehát, ha épp váltáson gondolkodunk, egyszerűen vágjunk bele! Találjuk meg a számunkra testhezálló lehetőséget itthon, vagy akár külföldön. Legyünk proaktívak és naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le álmaink állásáról.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: külföld, munka, karrier, fejlődés, lehetőség