Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Sokan vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy miután megkezdték a tanulmányaikat, eldönthetik, szükségük van-e még egy kis kiegészítő jövedelemre a családi támogatáson kívül, vállaljanak-e diákmunkát a szabadidejükben vagy csak a tanulásra koncentráljanak. Sokan viszont kénytelenek az egyetem mellett dolgozni, mert nem kapnak olyan mértékű támogatást, amiből fedezhetik a mindennapi megélhetésüket.

Bármelyik csoportba is tartozunk, az egyetem melletti munka nem kell, hogy feltétlenül egy plusz fáradtságot jelentsen, ami elveszi az értékes időt a tanulástól. Cikkünkben összeszedtük, mire érdemes odafigyelni munkahelyválasztásnál, hogy inkább egy kihívásokkal teli kalandnak éljük meg a munkát.

Próbáljunk a saját területünkön elhelyezkedni

Nem könnyű olyan állást találni, ami tökéletesen illeszkedik a tanulmányainkba, de járjunk nyitott szemmel és csapjunk le a felkínálkozó lehetőségekre! Ha sikerül olyan területen dolgoznunk, amit tanulunk is, rengeteg hasznos tapasztalatot szerezhetünk és még a kötelező szakmai gyakorlatot is több mint valószínű, hogy kiválthatjuk vele. Ha azt csináljuk, amivel egyébként is szeretnénk foglalkozni a suli után, biztosan nem fogjuk teherként megélni a munkát.

Munka egyetem mellett

Ne féljünk segítséget kérni

Gyakran a legjobb lehetőségeket akkor találjuk meg, ha nem félünk kérdezni és segítséget kérni. Járjunk nyitott szemmel, beszéljünk emberekkel arról, hogy éppen munkát keresünk, menjünk el karriertanácsadásra az egyetemen, böngésszük napi szinten a Profession diákmunkáit!

Keressünk részmunkaidős vagy online állást

Ha nem találunk olyan diákmunkát, ami passzolna hozzánk és szívesen csinálnánk, böngésszünk a részmunkaidős vagy az otthonról végezhető állások között! Manapság már egyáltalán nem ritka, hogy valakit távmunkában foglalkoztassanak, amivel rengeteg időt megspórolhatunk; kapásból nyertünk 1-2 órát azzal, hogy nem kell oda-vissza közlekednünk, vagy a suli és a munkahely között ingáznunk. A részmunkaidős állásokat pedig mondhatni nekünk találták ki, hiszen így mindenre jut majd időnk.

Sok kicsi sokra megy

Ki mondta, hogy ne lehetne egyszerre több munkahelyünk? Rémisztően hangzik, hiszen néha még egy is soknak tűnik, de rengeteg olyan munkahely van, ahol csak heti 10-15 órát várnak el, így ezekből akár többet is kereshetünk. Ha pedig távmunkában dolgozunk, kereshetünk egyszeri megbízásokat, vagy dolgozhatunk több ügyféllel.

Ne vállaljuk túl magunkat

Igyekezzünk megtalálni a munka-tanulás-magánélet egyensúlyt, bármilyen nehéz is! Van, amikor minden fillér számít, hogy a hó végén ki tudjuk fizetni az albérletet vagy összejöjjön a pénz a tandíjra, de se a munkánkra, se a tanulmányainkra, se pedig a magánéletünkre nem lesz jó hatással, ha túlvállaljuk magunkat.

Fáradtan semmi sem megy könnyen és egy ördögi körben találhatjuk magunkat, amiből nehéz kimászni. Inkább nézzünk új munka után vagy próbáljunk meg spórolni valamin. Ha pedig abszolút nem érezzük jól magunkat a munkahelyünkön, ne féljünk váltani – jó munkaerőre mindig mindenhol szükség van.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala