Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Edzés. Mindannyian tudjuk, hogy szükségünk lenne rá, de szinte mindannyian küzdünk azzal, hogy beillesszük a napi feladatink közé és időt találjunk rá. Az alvással ellentétben a mozgás sajnos nem olyan tevékenység, amely napi rendszerességgel megtörténik velünk, holott régóta tudjuk, hogy sok előnyünk származhatna belőle. Rövid távon egy kis testmozgás után jobban érezzük magunkat, energikusabbak vagyunk és a teljesítményünk is megnő, hosszú távon pedig fogyást, jobb alvásminőséget, fokozott vérkeringést és pozitív hangulatot eredményez, mi több, a betegségek megelőzéséhez is hozzájárul. Mégis miért esik olyan nehezünkre, hogy belevágjunk?

Nincs kifogás!

A legtöbben azzal magyarázzuk mozgásszegény életmódunkat, hogy a munka és egyéb kötelező teendők, például a bevásárlás és a napi ügyek intézése annyi időnket elveszi, hogy erre már egyszerűen nem marad. Mindez valószínűleg azért van így, mert az edzésre, mint plusz feladatra tekintünk, nem pedig a mindennapjaink részeként. Azt kell tehát elérnünk, hogy be tudjuk építeni a rendszeres mozgást – ha másképp nem megy, akkor akár a munkaidőnkbe is.

Sokszorosan megéri így tennünk: a sporttal felfrissíthetjük a koncentrációtól elfáradt elménket, ami után garantáltan eredményesebbé és újra fókuszálttá válhatunk. Szerencsére egyre több munkaadó felismeri ezt a problémát és biztosít lehetőséget a dolgozóknak a testmozgásra, például egy irodán belüli fitneszterem vagy tornaszoba használatával. Ha azonban nincsenek hasonlók a munkahelyünkön, akkor is találhatunk módot egy kis edzésre.

Mozgás ebédidőben: ne a kifogást keressük! - munka, ebédidő, mozgás

Éljünk a lehetőségekkel

Todd Webster a san diego-i IDEA Helath&Fitness Association főszerkesztője szerint, ha képesek vagyunk mozogni, akkor csináljuk! A mozgás lehetősége mindenhol adott, nincs szükségünk különleges eszközökre vagy speciális helyre ahhoz, hogy megtegyük. Tartsunk egy pár sportcipőt az irodában, és amikor van legalább 5 perc szünetünk, akkor húzzuk fel és sétáljunk egyet. Ha van lépcső az épületben, akkor használjuk azt a lift helyett, vagy ebédidőben étkezés előtt fussunk pár kört a környező utcákban. A napi mozgásadagunkkal tervezzünk előre: Írjuk be a naptárunkba és ugyanúgy vegyünk részt rajta, mint a kötelező munkaértekezleteken!

Amennyiben az elhatározás megvan, már csak ki kell tartanunk mellette, de úgy, hogy a kollégáink se lássák kárát ennek. Ha például egy csapat részeként dolgozunk, figyelembe kell vennünk, hogy a többiek munkavégzésére is hatással lehet, amikor mi nem vagyunk elérhetőek. A legjobb, amit tehetünk, hogy feléjük és a főnökeink felé is kommunikáljuk azt, hogy ez miért fontos számunkra, valamint kihangsúlyozzuk azt, hogy ez után a 10-15 perces edzés után energikusabban, kreatívabban, szellemileg felfrissülve tudjuk ellátni a feladatainkat. Ha mindenki megtapasztalja, hogy közös előnyünk származik ebből, valószínűleg kevesebb rosszalló pillantást kapunk emiatt, sőt valószínűleg társakat is találunk a napi rendszeres mozgáshoz.

Pályamódosítás

Mindenki jól jár

Az azonnali hangulat- és teljesítményjavulás mellett munkaadónk hosszú távú hasznot is remélhet attól, ha támogatja a napi sporttevékenységünket. A rendszeresen mozgó emberek ugyanis kevésbé fogékonyak a különböző betegségekre, ezáltal kevesebb táppénzes napot vesznek igénybe az év során, nyugodtan lehet tervezni velük, és építeni rájuk, sőt a kiégés is kevésbé fenyegeti őket, ahogy jellemzően a stresszhelyzetekre is higgadtabban reagálnak, nem is beszélve az egészséges versenyszellemről, illetve kitartásról, ami csapatszinten is rendkívül sokat hozzáadhat a teljesítményhez.

Amikor munkát keresünk, önéletrajzunkban bátran térjünk ki arra is, hogy a mozgásnak meghatározó szerepe van az életünkben, mivel ez a szakmai megfelelés mellé további pluszpontokat hozhat számunkra, hiszen egy egészséges, kiszámíthatóan terhelhető munkaerő a legjobb befektetés a munkáltató számára. Böngésszünk az aktuális ajánlatok közt, vagy iratkozzunk fel Facebook értesítésre és hírlevélre, hogy azonnal értesüljünk a legjobb lehetőségekről, akár futás közben is. Egy inspiráló edzés után pedig, immár kiegyensúlyozottan indulhatunk az állásinterjúra is!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, ebédidő, mozgás, egészség, teljesítmény