Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nálunk is szokás, hogy karácsony előtt egy kalapból kihúzzuk az egyik kollégánk nevét, akinek aztán ajándékot kell adnunk? Általában ilyenkor meg van szabva egy büdzsé is, hogy ne a túlköltekezésről szóljon az egész, hanem egy kedves gesztus maradjon. Előfordulhat azonban, hogy olyan kollégánkat húztuk ki, akit alig ismerünk, hiszen bármennyire is legyen jó egy munkakapcsolat, nem feltétlenül tudunk róla személyes dolgokat. Ilyenkor kezdődik a pánik, hogy mégis mivel lephetnénk meg, ami nem elcsépelt, nem okoz kínos szituációt és talán még örülne is neki? Tippeket hoztunk!

Az ajándék ne rólunk szóljon

Ha nem ismerjük jól a másikat, hajlamosak lehetünk abba a hibába esni, hogy olyan ajándékot veszünk, aminek mi magunk örülnénk. Ehelyett próbáljunk meg kicsit puhatolózni a többiektől – persze szigorúan titokban –, hogy mit szerethet az illető, vagy nyomozzunk kicsit a közösségi médiában! Egy-egy elejtett mondat a kedvenc zenéiről vagy filmjéről, vagy egy említés a kedvenc édességéről már jó kiindulási alap lehet. Ha ez sem segít, valamilyen indokkal menjünk oda hozzá és beszélgetés közben vessünk egy pillantást az asztalára! Ki vannak rakosgatva emléktárgyak, fényképek, vagy inkább a praktikusságra és az egyszerűségre törekszik?

Ne most próbáljunk meg bevágódni

Ha egy nálunk magasabb rangú kollégát, esetleg a főnökünket húztuk ki, ne próbáljunk meg valamilyen extra ajándékkal hízelegni neki! A karácsony az önzetlenségről és a kedvességről szól, egy túlgondolt ajándékról viszont mindenki számára egyértelművé válhat, hogy önző érdekek vezéreltek, ez pedig csak rosszul sülhet el. Tartsuk magunkat a büdzséhez és ne gondolkozzunk csak azért nagyobb ajándékban, mert magasabb pozícióban van az illető!

Álljunk hozzá humorral

A legjobb ajándékok általában vagy hasznosak vagy viccesek, így abban az irányban is gondolkodhatunk, hogy mivel nevettethetnénk meg a kollégánkat. Ha például tudjuk, hogy mindig elkésik, vegyünk neki egy órát, vagy ha mindig elhagyja a tollait, vegyünk neki egy egész készletet! Ha rendezetlen az asztala, amin összevissza vannak a kábelek, meglephetjük egy kábelrendszerezővel is, ha pedig tudjuk, hogy fázós, egy usb-n át melegíthető bögrét is ajándékozhatunk neki. Persze mindig gondoljuk át, hogy mennyire vevő az ilyen poénokra az illető, mert nem szeretnénk, ha kellemetlen szituk születnének belőle.

Amivel nem lőhetünk mellé

Ha nem sikerült semmi különöset megtudnunk a kollégánkról, akkor sincsen gond. Maradjunk az alapoknál: vegyünk neki egy bestseller könyvet, valamilyen exkluzív dobozos csokit, egy cserepes növényt vagy állítsunk neki össze egy ajándékkosarat apróbb, hasznos dolgokkal! A nők általában jobban örülnek a meglepetéseknek, így az esetükben bátrabban kísérletezhetünk: rakjunk tele egy dobozt mini kozmetikumokkal, édességekkel, vagy akár irodai kellékekkel, apró dísztárgyakkal! Férfiak esetében általában egy jó bor, valamilyen kisebb technikai kütyü vagy az egyedileg készíthető poénos ajándékok is célba érnek, mint például egy vicces közös fotóval ellátott kötény vagy bögre.

Munka nélkül vágunk bele a karácsonyi szezonba? Böngésszünk az aktuális állásajánlatok között, hogy az újévet már az új munkahelyünkön kezdhessük!

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala