Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Vegyük komolyan a humort: a kollégáinkkal, főnökünkkel, ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal közös nevetés rendkívül pozitív hatással bír testi-lelki közérzetünkre. A jókedv kéz a kézben jár a személyes motiváció emelkedésével, a munkatársi kooperáció erősödésével, sőt rugalmasabbá, ellenállóbbá is tesz a nehézségekkel szemben, így nem kérdés, hogy hosszútávon is rendkívül sokat profitálhatunk a jóízű közös kacagásokból, arról nem is beszélve, milyen jó megélni azokat a felhőtlen perceket, amikor nem gondolunk a határidőkre, az elvárásokra vagy a konfliktusainkra. Lássuk, mi mindent nyerhetünk még!

Tér a kreativitásnak

Aki volt már igazán szomorú, dühös, rosszkedvű élete egy-egy nehéz, vagy épp kilátástalannak tűnő helyzetében, az pontosan tudja, mennyi energia rejlik a gurgulázó nevetésben. Amikor képesek vagyunk, akár csak rövid időre is, kiszakadni cikázó gondolatainkból, rutinszerű feladatainkból, garantáltan új perspektívák nyílnak előttünk. Amikor épp egy komoly kihívással, vagy egy váratlan krízissel találjuk szembe magunkat a munkánk során, ahelyett, hogy elkomorulnánk, álljunk meg, és vessük be a humort, mint fő fegyverünket: nézzünk meg egy rövid, kacagtató videót, vagy olvassunk el egy mókás történetet, és élvezzük a friss ötleteket, vagy legalábbis a pozitívba forduló hangulatunkat. Máris könnyebb, ugye?

Humor a munkában: szabad nevetni - munka, kollégák, nevetés

Összetartozunk

Mindannyian képesek vagyunk mosolyogni, felnőttként gyakorta mégsem aknázzuk ki ezt az adottságunkat: míg gyermekként akár naponta háromszáz alkalommal is szélesre húzódik a szánk, addig felnőve csupán napi tizenháromszor éljük át ezt a jó élményt. Nem meglepő, hogy társaságban sokkal többet nevetünk, ami emberi kapcsolatainkat is kedvezően befolyásolja. A közös nevetés erősíti az összetartozás érzését, redukálja a konfliktusok illetve a versengés esélyét. Oldottabb légkörben a kommunikáció, a közös feladatmegoldás is gördülékenyebb, és még az is előfordulhat, hogy ha elég sokszor fogjuk együtt a hasunkat kollégáinkkal, a munkánkra is képesek leszünk más szemmel nézni, ami a személyes eredményeinken is borítékolhatóan meglátszik majd.

Hess, stressz

Szakértők szerint hatvan másodpercnyi nevetés tíz percnyi kocogással vagy harminc percnyi meditációval ér fel, nem véletlen, hogy megannyi jótékony élettani hatással büszkélkedhet ez az egyszerű fizikai reakciónk. Miközben nevetünk, izmaink összehúzódnak, ami megnöveli a vér áramlását és oxigénellátottságát, így szívünk és tüdőnk is nagyobb fokozatra kapcsol, és beindul az endorfin termelés szervezetünkben. A végeredményként fizikailag és érzelmileg is nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. A stressz szintünk csökkenésével egyenes arányba nő a produktivitásunk, érdemes tehát olyankor is megpróbálkoznunk a nevetéssel, amikor nem jön magától – a biokémiai folyamatok ilyenkor is beindulnak, és máris nem látjuk túlléphetetlennek az elénk gördülő akadályt.

Nem tréfadolog!

A nevetéssel, mint kommunikációnk egyik lényeges elemével, kifejezhetjük munkatársaink felé, hogy kedveljük és megértjük őket, azonban egy-egy rosszul célzott megjegyzés, nem odaillő poén akár balul is elsülhet: megbánthatjuk a másikat, távolságot és komoly szembenállást is szülhet a legjobb szándékú viccelődés is. Figyeljünk oda a szavainkra, és arra is, akinek címezzük, a nevetés ugyanis csak akkor jótékony, ha mindketten egyformán részt veszünk benne!

Ahogy Chaplin tartotta: „Az a nap, amely nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.” Ne vesztegessük tehát az időnket, a munkának sem kell komorságban telnie, rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e meglátni a napos oldalt is, a megannyi árnyék mellett. Amennyiben úgy érezzük, jelenlegi munkahelyünkön nincs helye a derűnek, álljunk tovább! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Válogassunk a legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, kollégák, együttműködés, humor, nevetés