Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az elutasításnak számos oka lehet. Sajnos előfordulhat, hogy olyankor is nemet mondanak nekünk, amikor úgy érezzük, szimpatikusak voltunk a munkáltatónak és már elkönyveltük magunkban, hogy tuti miénk az állás. Ilyen helyzetben azonban nem szabad elkeseredni, mert sokszor olyan indokok húzódnak meg a háttérben, ami ellen nem sokat tehetünk.

 

Találtak egy alkalmasabb embert

 

Lehet, hogy az álláshirdetés minden szempontjának megfeleltünk, de talált a cég egy nálunk alkalmasabb embert a munkára, akinek több a tapasztalata, vagy rendelkezik olyan kvalitással, ami még hasznos lehet a munka elvégzése szempontjából. Ezen ebben a helyzetben nem tudunk változtatni, maximum annyit tehetünk, hogy folyamatosan képezzük magunkat a területünkön és megragadunk minden alkalmat a fejlődésre.

 

Nem voltunk szimpatikusak

 

Nem hangzik jól, de sajnos előfordul, hogy nem voltunk szimpatikusakaz állásinterjún. Ilyen esetben jobb is, ha nem minket vettek fel, a szimpátia megléte ugyanis mindkét fél részéről fontos. Vannak trükkök, amikkel jó benyomást kelthetünk az első találkozó alkalmával, de hosszú távon úgyis kiderül, ha valaki nem kedvel minket, így az a legjobb taktika, ha már az állásinterjún magunkat adjuk.

 

Valakinek az ismerőse került be

 

Vannak olyan munkáltatók, akik előnyben részesítik a személyes ajánlást és hamarabb vesznek fel egy ismerőst, mint egy idegent. Ilyen szempontból egy aktív kapcsolatrendszer megléte nem árthat, de természetesen nem csak ezen múlik a dolog. Ha a területünkön jó szakembernek számítunk, meg fogjuk találni a számunkra megfelelő helyet, ajánlás ide vagy oda. Ha viszont nem rendelkezünk a megfelelő kompetenciákkal, akkor hiába ajánlanak be bárhova, előbb vagy utóbb ki fog derülni, hogy nem vagyunk alkalmasak az állás betöltésére.

 

Ha állást keresünk, az mindenképpen a segítségünkre lehet, ha körbekérdezünk az ismerőseinknél, tudnak-e valamilyen számunkra érdekes lehetőséget.

 

 

Nem egyeznek az elképzeléseink

 

Elképzelhető, hogy minden részlet stimmelt, megfeleltünk a kritériumoknak, de a bértárgyalásnálkiderül, hogy teljesen más összegre gondoltunk, mint amennyit a munkáltató ki tud, vagy ki akar fizetni. Lehet, hogy talált egy hasonló tapasztalattal rendelkező jelentkezőt, aki feleannyiért is elvégzi az adott munkát. Van ilyen, emiatt azonban nem érdemes túlságosan lejjebb adnunk az igényeinkből. A bérigényünket a tehetségünkhöz és a tapasztalatunkhoz igazítsuk, ne másokhoz!

 

Legyünk hajlandóak a kompromisszumokra, de ne alkudjunk meg, mert hosszú távon úgyis kiütközik, ha nem szívesen végezzük a munkánkat vagy úgy érezzük, hogy nem becsülnek meg minket.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala