4 okot mutatott be a korábbi cikkünkben Herczku Monika, a Profession.hu karrier-tanácsadója, amelyek miatt nem jelentkezik egy általunk sikeresnek vélt interjú után a cég. Az előző téma folytatásaként íme 3 újabb lehetőség, ami megindokolja, hogy miért nem Ön kapta az állást.

1. Nem hagy nyomot

Lehet, hogy minden jól ment, korrekt válaszokat adott, de olyan "se hús, se hal" jellege volt a beszélgetésnek. Semleges volt minden, a pályázó nem hagyott nyomot az interjúztatóban. Hogyan lehet ezen segíteni?

Herczku Monika azt tanácsolja, hogy az álláskereső vigyen magával néhány személyes történetet az interjúra. Olyanokat, amelyek megmutatják, hogy milyen a pályázóval együtt dolgozni, hogy viselkedik konfliktus helyzetben, vezetőként hogyan kezeli a kollégáit, milyen helyzetekben lehet segítségért fordulni hozzá.

Az interjúra készülve felhívhatjuk a régi munkatársainkat, és feleleveníthetünk régi történeteket a múltból - olyanokat, ami többünkben nyomot hagyott. Persze nem kell az összes történetet elmondani, de egy, esetleg kettő éppen odaillő és frappánsan, röviden elmesélt történet sokat segíthet a jelentkező megítélésén.

Az interjúkon számtalanszor hangzik el kérdésként, hogy mi volt az addigi pályafutásunk legsikeresebb projektje, legemlékezetesebb bakija, legjobb döntése stb. Ha valaki egy ilyen kérdésre egy jól összerakott történettel válaszol, akkor biztos, hogy jobban fognak rá emlékezni. Olyan történet kell, amelyben vannak érzések, érzelmek, amely az interjúztatót is megérinti.

Zsuzsát, aki egy középvezetői állásra jelentkezett, megkérdezték, hogy korábbi munkahelyén vezetőként hogyan tudta a csoportjába tartozó munkatársak elköteleződését magas szinten tartani és vezetőként milyen példát mutatott. Zsuzsa elmesélte, hogy amikor az előző nagyvállalatánál az egyik vidéki részlegből rendeltek ki egy új kolleganőt, aki nem túl szívesen hagyta ott a kisvárosban a munkahelyét és otthonát a budapesti munkásszállásért, de néhány hónara itt kellett dolgoznia.

Amikor az új kolléganő megérkezett a Nyugati-pályaudvarra egy szürke novemberi vasárnapon, akkor ő bizony kiment elé és autójával elvitte az új szállására, közben megmutatta, hogy hol lesz az új munkahelye és milyen közlekedési eszközökkel tud majd bemenni dolgozni. Az új kollegina elég talpraesett volt ahhoz, hogy maga is megtalálja a szállást és a buszmegállót, mégis hihetetlenül jól esett neki új főnöknője gesztusa és máris nagyobb motivációval vetette bele magát a munkába. Zsuzsa története jól példázta, hogy empatikus vezető, aki a megfelelő eszközökkel tudja a munkatársai motivációját emelni. Talán ennek a történetnek is köszönhető, hogy az állást ő kapta - hívta fel a figyelmet a karrier-tanácsadó.

2. Pénz

Minden a pénzről szól. Nemcsak arra gondol Herczku Monika, hogy a fizetésről is beszélni kell, hanem arra is, hogy a cég képviselője interjú közben azon is elgondolkodik, hogy a beszélgetőpartnere a cég alkalmazottjaként megéri-e majd azt a pénzt, amibe a cégnek kerülni fog.

Minél magasabb állásra jelentkezik valaki, vagy minél specifikusabb a tudása, annál inkább felmerül ez a kérdés. Invesztálnak pénzt a kiválasztásba, betanításba, juttatási csomagba - és vajon megtérül-e ez az összeg, és ha igen, akkor mikortól? Növeli-e az új kolléga munkája annyival a cég hatékonyságát vagy az eredményességet, hogy megérje rákölteni ezt az összeget a mai takarékos időkben? - teszi fel a kérdéseket az interjúztató.

Fontos, hogy az álláskereső a leendő munkaadót képes legyen arról is meggyőzni az interjú során, hogy ő az, aki tudja a megfelelő válaszokat a felmerült kérdésekre, képes megoldásokat időben találni. Vagyis megéri őt választani, mert hosszútávon egy megbízható és egyenletesen teljesítő szakemberre lelnek, akibe megéri pénzt fektetni.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az interjúra készülés során érdemes átgondolni, hogy az eddigi szakmai pályafutásunkból milyen példákat tudunk hozni, amelyek a fentieket támasztják alá: mekkora összeg felett rendelkeztünk, mekkora és milyen projekteket vezetünk, ezek milyen eredményeket hoztak, a munkánk eredménye milyen gyorsan és hogyan mutatkozott meg, mennyit tudtunk spórolni?

3. Nem Önt keresik

Az interjúkon - legyen bármilyen erős is a törekvés az objektív megítélésre -, bizony működik a szimpátia-antipátia hatás. Ha a leendő cégnél van az interjú, akkor jól lemérheti maga a pályázó is, hogy illeszkedik-e a cégkultúrához, képes lesz-e együttdolgozni a csapattagokkal, ők vajon maguk közé fogadják-e?

Lehet, hogy valójában nem őt keresik, hanem valaki mást, aki kevésbé agilis, vagy éppen agilisabb, vagy kicsit több felelősséget bír el, vagy több tapasztalata van a konfliktushelyzetek megoldásában, esetleg jobban irányítható.

Lehet, hogy a "kémia" nem működik, és bármilyen jó a háttere vagy remek a referenciája a jelentkezőnek, nem ő lesz a kiválasztott. "Ha valami nem működik két ember között, akkor jobb nem erőltetni. Ha ezen múlik az állás, akkor ne sajnálja, higgye el, hogy hosszútávon rengeteg bosszúságot és negatív érzést spórolt meg" - tette hozzá Herczku Monika

Azt tanácsolja, hogy ebben az esetben próbálkozzunk tovább, biztosan megtaláljuk azt a lehetőséget, amikor az interjú után a pályázó jókedvű lesz, és úgy érzi, hogy ezt neki találták ki, mindig is erre a lehetőségre várt.

Címkék: állásinterjú, munkahely, álláskeresés