Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Akár hosszú ideje dolgozunk ugyanabban a munkakörben, akár épp állást keresünk, nyitottságra mindenképp szükségünk van. A váratlan helyzetek, a vezetőség változása vagy az új projektek éppúgy megkívánják tőlünk a rugalmasságot, mint az állásinterjú során érkező kérdések, vagy az ismeretlen elvárások egy új pozíció betöltése esetén.

Mennyire nyitott személyiség Ön? - álláskeresés, munka, karrier

Nézzük a tesztet: jelölje be azt a választ, amelyik a leginkább jellemző Önre!

1. Keresem, hol tanulhatnék új dolgokat.

    Igen (3) / Esetleg (2) / Nem (1)

2. Jobb állásért akár másik városba is költöznék.

    Igen (3) / Esetleg (2) / Nem (1)

3. Sok mindennek kell ahhoz történnie, hogy fontolóra vegyem a munkahelyváltást.

    Igen (1) / Esetleg (2) / Nem (3)

4. Örömmel ismerkedem meg új emberekkel.

    Igen (3) / Esetleg (2) / Nem (1)

5. Alkalomadtán szóvá teszem a felettesemnek, hogy nem értek egyet az álláspontjával.

    Igen (3) / Esetleg (2) / Nem (1)

6. Volt már arra példa, hogy álláspontomat egy kollégám/beosztottam véleménye miatt.

     Igen (3) / Esetleg (2) / Nem (1)

Értékelés:

18-15 pont: Fogékonysága és nyitottsága a környezetére is hatással van. Tudatosan és folyamatosan tanul, készen állva arra, hogy új tények és érvek birtokában megváltoztassa véleményét. Rugalmassága széles körű fejlődést tesz lehetővé, csupán az egyensúly megtartására vigyázzon a sok változás közepette.

14-11 pont: Rugalmassága, alkalmazkodóképessége változó jellegű. Bizonyos területeken a megszokás és a ragaszkodás híve, míg számos kérdésben jóval nyitottabb. Ez a hozzáállás segíti Önt abban, hogy miközben személyisége fejlődhet, értékrendjének stabil elemei adnak biztos alapot a változáshoz.

10-6 pont: Ön stabil értékrenddel bíró embernek látja magát, ám az is része a stabil értékrendnek, hogy amikor szükséges, változunk. A kapcsolataira, életmódjára és szemléletére vonatkozó elvek megváltoztatása nehézséget okozhat Önnek. Érdemes az eddiginél gyakrabban megismerkednie olyan emberekkel, helyzetekkel, amelyek újat mutathatnak jelenlegi tapasztalataihoz képest.

Akármelyik csoportba is tartozunk, mindig van lehetőségünk a fejlődésre. Lássuk, mit tehetünk azért, hogy nyitottabbá váljunk:

1. Keressünk valami újat: egy új stílus, film vagy könyv új gondolatokat ébreszt és frissen tartja a szemléletet.

2. Töltsünk több időt nyitott ismerősökkel. Tőlük gyorsabban értesülünk azokról az újdonságokról, amelyek hozzánk késve vagy egyáltalán nem jutnak el.

3. Találjuk meg azt a területet, lehetőséget, amelyben fejlődhetünk. Az új tudás egy újabb ablak a világra.

4. Állítsuk magunkat kihívás elé: keressük az ismeretlen helyzeteket az élet bármely területén, és lépjünk ki a komfortzónánkból.

5. Keressünk olyanokat, akik betekintést adhatnak egy másik kultúrába, legyen szó egy másik vállalatról, tájegységről vagy országról.

Érdemes megfogadnunk a fentieket. Az álláskeresés során is nagyobb sikerrel járunk, ha bátran és nyitottan kezeljük ezt az átmeneti helyzetet. A lehetőség a mi kezünkben van, hogy megtaláljuk a leginkább hozzánk illő munkakört. Nézzünk szét még ma a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább növelnénk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, fejlődés