Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Úgy érezzük, beleférne még az időnkbe egy második munkahely is? Extra jövedelmet szeretnénk, amit egy munkaadó nem tud megadni? Sokan döntenek amellett, hogy másodállást is vállalnak egy teljes munkaidős állás mellett, amit főként az tesz lehetővé, hogy egyre több távmunka-lehetőség van a munkaerőpiacon. De valóban megállnánk a helyünket úgy, hogy egyszerre több területen van szükség a figyelmünkre? Fontoljuk meg az alábbi kérdéseket, mielőtt belevágnánk!

Jól gazdálkodunk az időnkkel?

A hatékony időmenedzsment elengedhetetlen, ha második munkahelyen is gondolkozunk. Főleg ha mindezek mellett még a magánéletben is helyt kell állnunk, családunk, párkapcsolatunk van: különösen nehéz lehet meghúzni a határokat és jól beosztani az időnket, hogy minden kötelezettségünknek egyformán eleget tudjunk tenni. Ha folyamatosan elúszunk a teendőinkkel, egyszerre több dologgal is el vagyunk maradva, és a csúszásainknak a magánéletünk és a mentális, fizikai egészségünk szenvedi a kárát, az nagyon gyorsan motiválatlansághoz, majd kiégéshez vezethet. Bár sokan érzik azt, hogy 24 óra egy napban nem elég, szerencsére az időmenedzsment tanulható, így ha tudatosan közelítjük meg a másodállás lehetőségét, semmi sem lehetetlen!

Képesek vagyunk megbirkózni a feladatokkal?

Hiába tudjuk jól beosztani az időnket, ha nem érünk a feladataink végére, az mindkét állásunkra hatással lesz. Csak olyan másodállást vállaljunk el, ahol biztosan teljesíteni tudjuk az elvárt feladatmennyiséget, de eközben arra is figyeljünk oda, hogy a teljesítményünkre ne legyen rossz hatással a plusz munka a jelenlegi munkahelyünkön sem! Bár a legtöbben az extra fizetés szükségessége miatt vágnak bele a plusz projektekbe, ez csak akkor működhet hosszú távon, ha helyt tudunk állni mindkét pozícióban. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem bírunk el ennyi plusz munkát, esetleg kérjünk túlóralehetőséget a jelenlegi munkahelyünkön vagy vállaljunk el plusz feladatokat és kérjünk előléptetést és fizetésemelést!

Ne csak a képességeinket, az igényeinket is mérjük fel!

Ha átgondoltuk a fentieket, azt is vegyük sorra, milyen másodállás jöhet szóba, ahol megfelelően tudnánk teljesíteni! Lehet, hogy teljes- vagy részmunkaidős állás helyett érdemesebb lenne csak projektekre szerződnünk, esetleg olyan távmunkát keresnünk, ahol rugalmas időbeosztásunk lehet. Léteznek olyan munkák is, ahol mi mondhatjuk meg, mikor és mennyit szeretnénk dolgozni, így a szabadnapjainkon be tudnánk ugrani pár órára egy kis extra jövedelemért cserébe. Ha valamilyen speciális területen rendelkezünk kimagasló tudással, vállalkozóként is bedolgozhatunk cégeknek, és ebben az esetben mi szabhatjuk meg az időbeosztásunkat és az elvállalt munkamennyiséget.

Megfelelően tudunk kommunikálni?

Fontos, hogy a jelenlegi munkahelyünkön szóljunk a felettesünknek arról, hogy másodállást is vállalnánk. Ennek jogi akadálya nincsen, kivéve ha a cég konkurenciájánál dolgoznánk vagy ha kifejezetten bele van írva a szerződésünkbe, hogy nem vállalhatunk plusz munkát – bár ez utóbbi főként csak a vezető beosztású munkavállalók esetében fordul elő. Fontos ezeknek a dolgoknak utánajárni, mielőtt munkakeresésbe kezdenénk; a másodállás jogi kérdéseiről korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Ha a fenti kérdéseket végiggondoltuk és úgy döntöttünk, hogy belevágnánk, kezdjünk itt a keresést, töltsük fel az önéletrajzunkat és iratkozzunk fel az állásértesítőre!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala