Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kétszáz szakmát osztályozott öt szempont alapján az Egyesült Államokban a CareerCast.com munkaerő-piaci szakmai oldal és ennek alapján összeállította az idei legjobb és a legrosszabb foglalkozások toplistáját.

Az élen a software tervezői munkakör végzett főként a jó munkakörnyezet és az átlag feletti fizetés miatt.

A favágó a legrosszabb foglalkozás, ám az összeállítás szerint a rádiós, televíziós riporterek és a pincérek munkája sem álom.

Az idén első alkalommal került be a tíz legjobb szakma közé a humánerőforrás menedzser, az üzleti elemző, a terapeuta és az online értékesítési menedzser az ezeken a területeken jellemző magas fizetés, a kellemes munkakörnyezet, a szakmai fejlődésre való lehetőség és a viszonylag alacsony munkanélküliségi ráta miatt.

A digitális adatfeldolgozás és az egészségügyi szolgáltatások iránti növekvő igénnyel magyarázható, hogy a Legjobb Munkahelyek listáján az idén az állások többsége a matematika, a természettudomány és az egészségügy területéről kerül ki - állapítja meg elemzésében a CareerCast.

A tíz legrosszabb munkahely listájára első alkalommal került be két, a médiához köthető állás: a nyomtatott sajtó riporteri, és a rádiós tudósítói munka. A helyzetet a digitális média térnyerésével és a nyomtatott sajtóra, valamint a napi hírblokkokra való csökkenő kereslettel magyarázzák. Egykor mindkét munkakör az irigyelt kategóriába tartozott, de a vele járó stressz, a csökkenő elhelyezkedési lehetőségek és a szerény bevételek végül a legrosszabb állások közé sodorták – állapítja meg a CareerCast.

A 10 legjobb munka:

1. software tervező
2. kockázatelemző
3. humánerőforrás menedzser
4. fogászati asszisztens
5. üzleti elemző
6. fül-orr gégész orvos
7. terapeuta
8. online hirdetési menedzser
9. számítógépes rendszerelemző
10. matematikus

Az éves felmérésben 200 különböző szakmát elemeztek a munkakörnyezet, kockázatosság és a szakma versenyképességét figyelembe véve. Vizsgálták azt is, hogy milyen bevételt hoz, milyen fizikai és lelki megterhelést kíván az adott munka.

A 10 legrosszabb munka:

1. favágó
2. mezőgazdasági munkás
3. sorkatona
4. olaj fúrótorony munkás
5. újságíró (nyomtatott sajtó/televízió)
6. pincér
7. gázóra/vízóra leolvasó
8. mosogató
9. hentes
10. rádiós, televíziós riporter