Közel négyezer állás, ha beszélünk angolul!

Képesek vagyunk megnyerően felvenni a telefont, határozottan érvelni, izgalmas prezentációt tartani, szerződéseket megvitatni? Mindezt angolul is? Vagy ha érkezik egy-egy angol nyelvű e-mail a külföldi kollégáktól, akkor egy netes gyorsszótár segítségével igyekszünk képbe kerülni a tartalomról, és ha más országból kapunk hívást, inkább hagyjuk hangpostára futni? Melyik jellemzőbb ránk?

"Hát, én 40 éves fejjel újra beültem az iskolapadba megtanulni az angolt - osztja meg velünk Éva, aki egy nemzetközi szállítmányozási cégnél már második éve könyvelő. - Volt már alaptudásom, de nagyon sokat felejtettem, teljesen passzívvá vált az angolom. A munkahelyem biztosított rá lehetőséget, heti 3 alkalommal, juttatásként igénybe vehettem. Nem volt könnyű, főleg a gördülékeny párbeszéddel szenvedtem sokat, de az is sokat segített, hogy a szókincs a cégünk profiljára lett szabva, így amit mondjuk kedd délután átvettünk, akár már szerdán élesben is leírhattam a svájci kollégáimmal való levelezésben. Szerintem ez a legfontosabb, hogy a valódi élethelyzetekre tanítsanak meg minket, mert így sokkal gyorsabban tanulunk."

Közel 600 pályázható pénzügyes állás, ahol az angol nyelv is szükséges!

Közel négyezer állás, ha beszélünk angolul!

Megdöbbentő, de ettől még tény: még ma is csak mindössze minden ötödik magyar ember beszél kielégítő szinten angolul. Az Eurobarometer legfrissebb felmérésének eredményei szerint az említett arányon belül is a 40 százalék csupán alapvető szintű társalgási szituációkban boldogul - tehát nem keni-vágja az angolt tárgyalási és üzleti szituációkban, hanem keresi szavakat, döcögősen fogalmaz és legtöbbször helytelen kiejtéssel teszi mindezt.

Még nem beszélünk elég jól angolul? Akkor ez a több mint 4000 aktuális álláshirdetés érdekes lehet!

Azonban hatalmas előnyt jelent, ha valaki az angolul tudók táborába tartozik, hiszen nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai munkaerőpiacon is nagyobb eséllyel és magasabb fizetésért pályázhat állásokra! Ugyanis bizonyos munkakörökben és szegmensekben elképzelhetetlen a felvétel és az előre menetel az aktív angol nyelvtudás legalább erős középfokú színvonala nélkül. Arról nem is beszélve, hogy az első benyomás döntő, és vannak kifejezetten olyan állásinterjúk, amelyek részben vagy teljes egészében angol nyelven zajlanak. Barbara (26), értékesítési asszisztensként dolgozik jelenleg egy piacvezető utazási irodánál, Brazíliától Ausztráliáig napi kapcsolatban van külföldi partnerekkel, ahol az angol nyelv ismerete alapvető kommunikációs eszköz. Ma már ez nem okoz gondot számára.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Csak utólag értettem meg igazán, hogy milyen hátránnyal indultam korábban amiatt, hogy nem beszéltem folyékonyan az angolt. A gimiben érettségi tantárgyam volt, de valahogy sosem ment igazán a beszéd. Igazából rájöttem, hogy azért voltak nehézségeim, mert nagyon nyelvtancentrikus tanártól tanultam az alapokat, és nála óriási hibának számított, ha nem tudtunk valamit helyesen. Évekig görcsöltem én is ezen, de ma már tudom, totál feleslegesen, mert visszafogott a beszédben. Pályakezdőként alig találtam állást, nem volt még munkatapasztalatom és az angol nyelvet is feltételül szabó álláshirdetéseket alapból kihagytam. Végül egy évre kimentem Angliába bébiszitterkedni, és akkorát fejlődött a nyelvtudásom, hogy hazaérve álláslehetőségek tömkelege nyílt meg számomra! Mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy a beszédcentrikus angolnyelv-tanulást keresse, mert arra van elsősorban szükség a legtöbb munkakörhöz!"

Ha még nem érezzük elég stabilnak nyelvismeretünket, ne várjunk sokáig, keressünk egy jó tanárt vagy csoportot, és fejlesszük tudásunkat! Többszörösen megtérül, és csakis nyerhetünk ezzel.

KÖZEL 4000 AKTUÁLIS ÁLLÁS, AMIHEZ ANGOL NYELVTUDÁS SZÜKSÉGES! Csak egy önéletrajz kell, és máris jelentkezhetünk!

Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajzkészítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, nyelvtudás, angol, állásajánlat