Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Autizmussal élőknek, családtagjaiknak, szakembereknek, valamint laikus érdeklődőknek nyit hat információs központot vidéken novemberben az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) kormányzati támogatással - jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Kővári Edit, a szervezet elnöke a hét elején tartott budapesti sajtótájékoztatójukon. Ezzel nemcsak a társadalmi beilleszkedést, hanem a munka világában való elhelyezkedést is támogatni kívánják.

A Nagykanizsán, Székesfehérváron, Veszprémben, Vésztőn, Szegeden és Salgótarjánban nyíló központok ügyfélszolgálati irodaként és a térségi kapcsolatépítés intézményeként működnek majd, egy-egy helyi civil szervezetre alapozva. Kővári Edit elmondta: az autizmus olyan fejlődési rendellenesség vagy állapot, amely egész életen át megmarad, de fejlesztéssel jó eredményeket lehet elérni. A legfrissebb kutatások szerint a világon minden 68. ember érintett autizmussal.

Az autizmus jogilag fogyatékosságnak számít. Számtalan megjelenési formája, spektruma miatt a hivatalos nevezése: autizmus spektrumzavar. Fontos tudni, hogy az autista emberek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat. Érzékszerveik sokszor túlságosan kifinomultak vagy éppen ellenkezőleg, nem elég érzékenyek, hogy befogadják a környezet ingereit.

Megváltozott munkaképességűek

A sajtótájékoztatót a Fogadj örökbe egy macit alapítvány idén megnyitott kávézójában és kulturális központjában tartották, ahol - mint azt Kárász Róbert, az alapítvány vezetője ismertette - nyolc fogyatékos ember, köztük több autista dolgozik. Terveik szerint jövőre újabb kávézót nyitnak vidéken, ahol ugyancsak fogyatékos emberek dolgoznak majd. 

Körbenéztünk, hogy ezen a héten milyen állásokra várják megváltozott munkaképességűek jelentkezését is. Nézzünk néhányat a közel 60 lehetőség közül!

Hálózati önálló szerelő - Szombathely 

Hálózati önálló szerelő - Körmend 

Főelosztó hálózati szerelő

Éttermi dolgozó – KFC Váci út Tesco

Könyvelő

Létesítés szerelő - Pécs

Megváltozott munkaképességű összeszerelő rész,- vagy teljes munkaidőben (Cegléd)

Ellenőrzési koordinátor - Székesfehérvár

Gyorsan nézzük meg a lehetőségeket, szűrjünk rá a számunkra fontos szempontokra, és küldjük el a jelentkezésünket minden ígéretesnek tűnő hirdetésre. Ha pedig gondjaink vannak az önéletrajzunk megírásával, ne halogassuk tovább a befejezését! A sikeres álláskeresésben a tökéletes önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

 Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, megváltozott munkaképesség