Az üzleti szolgáltató központok (SSC - Shared Service Center) az idén 3600 új munkahelyet teremthetnek hazánkban - derül ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) friss jelentéséből. (A HIPA jelenleg 96 új beruházási projektről tárgyal a külföldi befektetőkkel, ha ezek mind megvalósulnának, 18 ezer új munkahely jönne létre: ebből több mint 8 ezer a járműiparban és a szolgáltató központokban.)

Közel 70 üzleti szolgáltató központ működik Magyarországon, ezek összesen több mint 30 ezer embernek adnak munkát, háromnegyedük Budapesten van. Az iparág legsúlyosabb problémája a megfelelően képzett munkaerő-utánpótlás hiánya - áll a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) kutatásában. A munkaerő-kereslet egyre növekszik, ám a jelentkezők sok esetben nem rendelkeznek a szükséges kompetenciákkal és készségekkel. Például a nyelveket beszélő fiatalok inkább külföldi munkát keresnek.

Magas fizetés jár a nyelvtudásért

Az átlagnál magasabb bért kaphatnak az SSC-k dolgozói. A plusz nyelvtudás megjelenik a fizetésben, bár ez cégenként eltérő lehet: van olyan vállalat, ahol az alapbérbe az extra nyelvtudás is beleszámít, míg máshol pótlékot adnak. A gazdasági diploma előnyt jelent, hiszen ezzel még tovább nőhet a fizetés.

Közel 400 állás vár a szolgáltató központokban!

Igazán az jár jól, aki "egzotikusabb" nyelvismerettel rendelkezik. Aki például hollandul, svédül, oroszul vagy valamilyen ázsiai nyelven folyékonyan beszélt, az átlagosan bruttó 320 ezer forintos kezdő fizetést kapott a Randstad 2013-as adatai szerint. A bérszintet azonban nemcsak a nyelvtudás befolyásolja, hiszen a szolgáltató központokban a legtöbb esetben informatikai vagy pénzügyi háttérmunka zajlik, így aki releváns munkatapasztalattal rendelkezik, szintén előnnyel indul.

Az SSC-ket az esetek nagy részében multinacionális cégek működtetik, lényegük, hogy egyes vállalaton belüli tevékenységeket összehangolnak és földrajzilag is egy helyre gyűjtenek, egy központból szolgálva ki a több országban lévő leányvállalatokat.

Íme az üzleti szolgáltató központok állásajánlatai:

- A Budapesten működő szolgáltató központok aránya a legnagyobb.

- Egyetemi vagy főiskolai diplomás dolgozókat keresnek, ám rengeteg állást kínálnak középfokú végzettségűeknek is. 

- Informatikai gyakorlattal ilyen állásokat találhatunk. Részletek >>>

- A folyékony, tárgyalási szintű angoltudás kötelező. Emellett előnyt jelent egy másik nyelv ismerete, főleg ha az egy ritkább, különlegesebb nyelv, mint például a bolgár, a cseh, a héber, a portugál, a török vagy a svéd, és még sorolhatnánk.

- Értékesítési területre is várnak jelentkezőket. Részletek >>>

- Felső vezetőt és gyakornokokat is keresnek a munkaadók.

- Részmunkaidős állásokat is kínálnak, illetve távmunkában is dolgozhatunk.

- Az üzleti szolgáltató központok összes állásajánlata itt található!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, SSC, üzleti szolgáltató központ