HungaroControl - Kezedben az irányítás!

Magyarország légiforgalmának irányításáért a HungaroControl Zrt. felel. Az állami tulajdonú, minden téren a világ élvonalába tartozó cégnél dolgozni önmagában is kihívás, a légiforgalmi irányítói munkakör pedig egy igazán izgalmas, életre szóló hivatás.

 Az irányító kezében van az utasok és a repülők biztonsága, a hajtóművek beindításától a magyar légtér elhagyásáig. Megadja a repülési útvonalat, a repülési magasságot, a felszállási vagy leszállási engedélyt, és biztosítja, hogy a légi járművek mindig biztonságos távolságban közlekedjenek egymástól.

A beérkező információkat mérlegelve az irányítóknak folyamatosan megalapozott és gyors döntéseket kell hozniuk, hiszen a magas légtérben közlekedő utasszállító gép sebessége gyakran eléri az 1000 km/órát – itt valóban minden másodperc számít! A pilótákkal rádiókapcsolatot tartva utasítások, engedélyek és tájékoztatások adásával biztosítják a légi járművek útját.

A légiforgalmi irányítók munkáját high-tech radarberendezések, professzionális informatikai háttér és Európa egyik legkorszerűbb speciális szoftvere a MATIAS segíti.
A kiváló légiforgalmi irányító azonban nem csak a műszerekre hagyatkozik – ismérvei a jó tájékozódási képesség, a hidegvér, a kitűnő koncentrációs képesség, mindezek mellett felelősségtudó, igazi csapatjátékos és remek problémamegoldó. 

A leendő légiforgalmi irányítók egy két éves akadémiai képzés alatt kapják meg a szükséges tudást.

Magyarországon szeretnél európai szintű fizetést? Próbálkozz a HungaroControlnál, ha kiválasztanak, kezedbe adjuk az irányítást.

A jelentkezéshez szükséges:

• Európai uniós állampolgárság

• Anyanyelvi szintű magyar nyelvtudás

• Középfokú iskolai végzettség

• Államilag elismert „C” típusú (komplex) középfokú angol nyelvvizsga, vagy azzal egyenértékű bizonyítvány

• Betöltött 20. életév

• Büntetlen előélet

A légiforgalmi irányítók hivatásáról további részletek a karrier.hungarocontrol.hu oldalon találhatók és itt jelentkezhetnek azok is, akik a fentiek alapján úgy döntöttek, hogy kezükbe vennék az irányítást.

[SCARAB]