A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi adatai szerint az újonnan bejelentett nem támogatott álláshelyek száma 17 500 volt, ez az összes álláshelynek csaknem a felét, 42,5 százalékát jelentette. A legnagyobb (több mint 2000 fős) munkaerő-kereslettel Budapest rendelkezett. Bács-Kiskun megye is az élen volt, ha a munkalehetőségek számát tekintjük: ezernél is több támogatás nélküli álláshelyet kínáltak májusban a munkaügyi központokon keresztül a cégek.

Bács-Kiskun megyében 23 264 álláskereső szerepelt a munkaügyi központ nyilvántartásában, egy hónap alatt 4,1 százalékkal csökkent a számuk, az előző év azonos időszakához képest 16,3 százalékkal voltak kevesebben.

A megyében 1292 nem támogatott álláshelyet jelentettek be a munkaadók a munkaügyi központnál, 162-vel többet, mint egy hónappal korábban. Bács-Kiskun megyében a tárgyhónapban nem volt csoportos létszámleépítés.

Kecskeméten dolgozna? Íme az állások!

A nem támogatott állások elsősorban az egyszerű ipari, a mechanikai gépösszeszerelő, bolti eladó, egyéb szolgáltatási, intézményi takarító és kisegítő és szakács foglalkozásokra vonatkoztak.

Kecskeméten dolgozna? Íme az állások!Íme a kecskeméti állások!

- Ilyen kecskeméti állásokat találhatunk a Profession.hu-n!

- Kecskeméten igen sok állást kínálnak szakmunkásoknak, fizikai munkásoknak, mérnököknek, emellett a gyártó cégeknél is rengeteg munkát találhatunk.

- A legtöbb álláshoz középiskolai végzettséget kérnek, de szakmunkásoknak és diplomásoknak is kínálnak munkát. Van néhány pozíció, ahová elég a 8 általános.

- Nyelvtudás nem szükséges az állások közel kétharmadához, a többinél elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete.

- 4 és 6 órás részmunkaidős munkát is találhatunk.

- Szakmai gyakorlatot, diákmunkát is kínálnak.

Kecskeméten dolgozna? Íme az állások!Bács-Kiskun megyei munkalehetőségeket - csaknem 500-at - itt böngészhetünk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkanélküliség, álláskresés, állásajánlat, Bács-Kiskun megye, Kecskemét