A karrier+család témakörben már számtalan cikk született, ám most egy érdekes párhuzammal és párosítással engedünk bepillantást olvasóinknak a tanulságos történetekbe a most induló cikksorozatunkon keresztül. Interjúalanyunk az első cikkünkben egy kisgyermekes anyuka, aki ambiciózus, tehetséges, és nagyon is szeretne újra jelentős mennyiségű és értelmes munkát végezni. Sorozatunk következő részében a férfiakat is megkérdezünk: ők hogyan élik meg a saját oldalukról ezt a helyzetet. Nézzük a női oldalt először Anita történetén keresztül!

Profession.hu: Ez az első munkahelye, úgy tudom. Sosem akart váltani, még a gyermekvállalás miatt sem?

Anita: 13 évet dolgoztam egy nagyvállalatnál úgy, hogy kétszer megszakítottam a babázás miatt. Sosem akartam máshová menni dolgozni, szerettem itt lenni, voltak kihívások, termékmenedzserként dolgoztam először, aztán jöttek az előrelépések. Egyébként több női kollégámmal együtt úgy gondoltuk, hogy ez egy stabil cég, családbarát munkahely is, és a babázást ezért is erről a munkahelyemről vállaltam be. Terveztük a párommal mindkét gyerekünket, de úgy, hogy a karrieremet se törje ketté. Ezért a nagyobbik gyerekkel 2,5 évig otthon voltam, majd visszamentem dolgozni 1 évre, és utána vállaltuk be a következő babát. Fontosnak tartom, hogy egy kétgyerekes anyuka ne essen ki mondjuk hat évre a munkából, vissza kell zökkeni időközben, újra fel kell venni a fonalat, megtanulni az újdonságokat és így tovább.

Profession.hu: Mi történt legutóbb, a második baba után?

Anita: Már több hónappal azelőtt, hogy lejárt volna a gyes, írtam a munkahelyemre, hogy mikortól számíthatnak újra rám. Semmi válasz, újra írtam, több helyre is. Aztán az utolsó pillanatban reagáltak, és behívott a munkáltatói jogkör gyakorlóm. Felvázolta a lehetőségeket, de patthelyzet volt: bruttó 150 ezerrel kevesebb fizu - mondtam, úgy oké, ha részmunkaidőben állapodunk meg, de csak nevetett rajta -, vagy olyan munka lett volna még, amihez nem volt végzettségem, tapasztalatom.  Az illető őszinte volt: azt mondta, ő fiatalabbakat keres, kívülről, aki multiból jön és több nyelven beszél. A HR-es kolléga pedig azt mondta, kalkuláljak azzal, ha én visszamegyek, akkor 2-3 hónap múlva elképzelhető, hogy leépítenének. Mindezt 13 évvel a hátam mögött... Ezután kértem a HR segítségét, és behívtak egy másik osztályra is állásinterjúra. Ott szimpatikus volt minden, a vezető is, de itt meg bruttó 100 ezerrel kevesebbet tudtak volna fizetni. Rákérdeztem, hogy idővel ez változik-e. Nem igazán, mondták. Azt a döntést hoztam, hogy így nem vállalom el. Azóta csend van.

Karrier családalapítás után - a nők oldaláról

Profession.hu: És akkor most mi lesz? Elmegy máshová dolgozni? Vagy munkajogászt fogad, és perelni fogja a céget?

Anita: Igaz, hogy nagyon rosszul esett ez az egész, de még mindig nem szeretnék haraggal elválni, ezért a cégért dolgoztam sok-sok évig. Úgy érzem, csak annyi a hibám, hogy elmentem és szültem. De ettől még nem vagyok kevésbé rossz vagy hibás munkaerő, ugyanolyan - vagy talán még bölcsebb - látásmóddal bírok, és sokkal edzettebb lett az időbeosztási képességem, a terhelhetőségem is. Az egyik lehetőség, hogy a munkahelyem felmond, ám akkor perelhetem őket. A másik a közös megállapodás, de ebbe csak a felmondáshoz képest jobb feltételekkel mennék bele, munkajogásszal már egyeztettem. És azért nem feledkeztem el arról sem, hogy az álláspiacon is számtalan lehetőség van. A múlt héten már voltam egy állásinterjún, igaz, egy kisebb magyar cég, de részmunkaidőben irodavezetői állást kínáltak, és ez így akár megfelelő is lenne most.

Profession.hu: Mit tanácsolna a hasonló cipőben járó, vagy később ebbe a helyzetbe kerülő hölgyeknek?

Anita: Azt gondolom, ha valaki nagyon szeretne visszamenni a munkahelyére dolgozni, akkor ne várja ki a 3 évet. Ha ez nem fontos, és máshol, új munkahelyen szeretne dolgozni, akkor is kell ezzel foglalkozni: a babázós időszakban egy idő után kezdje el újra felépíteni magát, hogy ne váljon kiszolgáltatottá később. Az érzelmi és anyagi biztonság is számít ilyenkor persze családon belül, hogy a párunk mennyire támogatja esetleg azt, hogy 2,5 év után is otthon maradjunk. De én ennek nem sok értelmét látom, én szeretek dolgozni, és emellett anyaként is meg tudom állni a helyem.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mit lehet tenni hasonló helyzetben, ha szeretnénk újra dolgozni?

- Elvállalunk egy olyan álláslehetőséget, amit a munkahelyünk felkínál. Ám ez az esetek többségében visszalépést is jelenthet: kevesebbért, kisebb kihívásokkal elvégzett munkát. Ezt érdemes minél alaposabban körbejárni előre, minden lehetséges részletet tisztázni - és nemcsak a cég munkatársaival, hanem munkajogásszal is.

- Maradhatunk csupán állományban is, ebben az esetben fizetés nélküli szabadságot érdemes választani. Ez akkor kézenfekvő, ha kivárunk, hátha később jobb állást tudna ajánlani a cég.

- Új állást keresünk más cégnél, új fejezetet nyitva.

- Részmunkaidős feladatokat vállalhatunk - akár új cégnél, akár a meglévőnél -, amit akár otthonról is elvégezhetünk. Így közben is dolgozunk, fejlődünk, visszakerülünk a munka vérkeringésébe.

- Belevágunk valami újba, megtanulunk egy új szakmát, belemélyedünk egy speciális területbe, és így több lábon állva nagyobb eséllyel folytatjuk karrierünket.

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Végül is: csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk. Ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajzkészítőjét pedig ITT. Dobjuk be magunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkaadó, munkahely, gyes, gyed, kismama, nő, család, karrier