Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Otthon, édes otthon

Kisebb, nagyobb gyerekek mellől, idősebb családtagot ápolva sokan megtapasztalták a járványhelyzet kezdete óta, hogy az otthoni munkavégzés nagy rugalmasságot ad a bejárás mindennapi logisztikája nélkül. De nem kell ahhoz kiskorú vagy beteg családtag, hogy kiélvezzük a nagyobb szabadságot a munka mellett: bárki rádöbbenhetett arra, hogy sok szempontból egyszerűbb az élet az otthoni munka közben. Persze nem mindenki szeretett bele a home office világba, és ez is érthető – itt most azoknak próbálunk segíteni, akik szeretnének irodai kötelezettségek nélkül, vagy minél kevesebb bejárással dolgozni.

Először is gondoljuk át a helyzetünket: a jelenlegi munkahelyünkön van lehetőség arra, hogy home office-ban maradjon, vagy mostantól otthonról dolgozzunk? Ha korábban sikerült megoldani, de most már szorgalmaznák a bejárást, akkor is érdemes informálódnunk, van-e mód rá, hogy hosszú távon otthonról végezzük a munkánkat. Nem árt felkészülnünk persze olyan érvekkel, amelyek megmutatják, hogy a távoli munkavégzés alatt legalább olyan hatékonyan tudunk együttműködni, mint korábban.

Bolti eladóként, fodrászként vagy kamionsofőrként nyilván nem tudunk otthonról dolgozni. Ha nincs munkahelyünk vagy az aktuális munkánk nem végezhető távolról, gondoljuk át, milyen más munkakörökben tudnánk elhelyezkedni.

Sosem késő váltani

Az Indeed.com összegyűjtötte azokat a területeket, ahol némi tapasztalattal jó eséllyel találhatunk magunknak home office-ból végezhető munkát:

- Adminisztratív munkák

- Pénzügy és könyvelés különböző munkakörei

- Elemzői, üzleti intelligencia és adattudomány munkakörök

- Különböző tanácsadói munkák

- Szövegírás, marketing, grafikai tervezés, videószerkesztés

- Ügyfélszolgálat (online, telefonos)

- Virtuális asszisztens

- HR támogatás (online és telefonos toborzás, előszűrés, interjúztatás, adminisztráció)

- Projektmenedzser

- Fejlesztés, programozás, tesztelés

A fenti területek a teljesség igénye nélkül olyan munkaköröket foglalnak magukban, ahol az elmélyült, bárhonnan végezhető munka jelenti a feladatok nagy részét.

Mesterségem új címere

Gondoljuk át, meglévő képességeink, készségeink milyen a fentiek között is felsorolt állásban lehetnének hasznosak? Milyen munkatapasztalataink vannak, amelyeket kamatoztathatnánk a meglévő munkánkon túl is? Ha megvan a válasz, jöhet a következő lépés: válogassunk az álláshirdetések között!

Oldalunkon szűrni lehet a fizetési információt illetve home office lehetőséget kínáló hirdetések között, de jó ha tudjuk, vannak munkáltatók, amelyek a hirdetés szövegében jelölik meg a rugalmas munkavégzést, ezért érdemes nem túlságosan leszűkíteni a keresésünket. Itt azokat a home office-ból végezhető munkákat találjuk, ahol van megadva bérinformáció, itt pedig azokat, ahol a juttatásokról a jelentkezési és kiválasztási folyamat során lehet egyeztetni.

Hova jelentkezzünk?

Találtunk néhány állást, amit szívesen megpályáznánk? „Nem lehet elégszer mondani, hogy meg szabad próbálni jelentkezni a nekünk tetsző állásra akkor is, ha nem felelünk meg teljesen az elvárásoknak.” - mondja Tengerdi Dóra coach korábbi, karrierváltás témában készült cikkünkben.

„A szolgáltatóközpontok (vagy ssc-k, bsc-k - a szerk.) például mindenkit tárt karokkal várnak, aki szeretne tanulni és be tud illeszkedni a szervezetbe – akár diploma nélkül is. A multinacionális közeg egy biztonságot nyújtó munkahely, sokféle emberrel lehet dolgozni, vannak érdekes kihívások, több területen is kipróbálhatjuk magunkat. Diploma és szakma nélkül is el lehet kezdeni egy multis pályafutást és ki tudja nőni magát az, aki elég agilis.”

A szolgáltatóközpontok közül jelenleg is sok kínál home office lehetőséget, részmunkaidőt vagy rugalmas munkaidőkeretet, érdemes megnézni az aktuális hirdetéseket. A fizetési információval is ellátott álláshirdetések esetén havi nettó 280.000-650.000 Ft körüli sávban mozognak a bérek.

Diszpécserként, ügyfélszolgálatosként nettó 200-400.000 Ft körül kereshetünk (szintén azon hirdetések alapján, ahol megadták a fizetési sávot.)

Adminisztrációs munkák esetén is van rá esély, hogy engedi a munkáltató az otthoni munkavégzést: válasszunk olyan munkaköröket, amik nem igénylik a személyes jelenlétet. Egy irodavezetői pozíció például szinte biztos, hogy megkívánja a bejárást, míg egy adatrögzítő könnyen dolgozhat olyan rendszerben, ami 100% home office-ból is megvalósítható.

Kedvet kaptunk a váltáshoz? Frissítsük vagy egészítsük ki önéletrajzunkat, majd töltsük fel ide, hogy személyre szabottan válogathassunk az álláslehetőségek között! Maradjunk mindig naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala