Ha valaki aktívan állást keres, mindig legyen a keze ügyében az önéletrajza, hiszen ha rátalál egy jó állásra, akkor azonnal le kell csapnia rá, azonnal jelentkeznie kell.

A gyorsaság előny - az álláskeresés során is!

Nem szabad késlekedni, azonnal jelentkezzünk rá, mivel bizonyos pozícióknál akár ezen is múlhat, hogy mi juthatunk-e be az állásinterjúra.

Jelentkezz!

A legegyszerűbben úgy kerülhetünk helyzeti előnybe a többi pályázóval szemben, ha kihasználjuk a mobil jelentkezés által biztosított helyzeti előnyt! Ma ez már nem ördöngösség: akár már útközben, mobilon is pályázhatunk az állásajánlatokra.

Készítsük elő jól az álláskeresésünket! Íme 3 tipp a mobilos jelentkezéshez!

1. Több vasat tartsunk a tűzbe!

Szakmánktól, végzettségünktől függően akár többféle pozícióra is pályázhatunk, ezért érdemes az önéletrajzokat ezekre szabni.

Például egy érettségizett, kereskedelmi végzettségű jelentkező elküldheti az önéletrajzát irodai munkákra vagy eladói állásokra is. Ám érdemes a különböző pozíciókra más-más önéletrajzot készítenünk, ezekben az adott munkakörhöz elvárt erősségeinket emelhetjük ki. Ha valaki marketing és adminisztratív területre is pályázik, akkor is szintén célszerű betárazni külön-külön az adott területre szabott önéletrajzot.

Természetesen arra ügyeljünk, hogy az önéletrajzokban tilos valótlanságokat állítani, ugyanazokat az információkat tartalmazzák, de a megpályázott területen fontos gyakorlatot és szaktudást emeljük ki.

2. De hová is töltsem fel az önéletrajzom?

A dokumentumok feltöltésére két lehetőségünk van. És a kettő között óriási a különbség!

Tehetjük az önéletrajz adatlapok közé, az ide feltöltött dokumentumokat látják azok a munkaadók, amelyek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között keresgélnek, és új munkatársak után kutatnak. Emiatt ide azt az önéletrajzot töltsük fel, amelyik pozícióra igazán vágyunk.

Így jelentkezzen mobilon állásra!

Vagy feltölthetjük az önéletrajzainkat a jelentkezési file-ok közé is, az itt lévő dokumentumok csak a profil tulajdonosa számára elérhetők, senki más nem látja ezeket. Itt bátran tárolhatunk különféle önéletrajzokat és olyan dokumentumokat, amit az álláskeresés során használni szeretnénk. Belépést követően a www.profession.hu/cvfeltoltes kezelheti a dokumentumait.

Ha mobilról jelentkezünk a Profession.hu állásajánlataira, akkor megjelennek ezek a dokumentumok. Kiválaszthatjuk közülük, hogy a kiszemelt állásajánlatra melyik önéletrajzzal jelentkezzünk. Emiatt is nagyon fontos, hogy a dokumentum neve mindig beszédes, könnyen beazonosítható legyen.

3. Így töltsük fel az önéletrajzokat!

Így nevezzük el a fájlokat:

név_önéletrajz_szakma_asszisztens.pdf
név_önéletrajz_marketing_asszisztens.pdf

Ha ezzel elkészültünk, akkor töltsük fel a Profession.hu oldalra és máris villámgyorsan csatolhatjuk jelentkezésekhez.

A Profession.hu-n ezzel az egyszerű és könnyen használható szolgáltatással tényleg pár kattintás a jelentkezés, bárhol, bármikor megtehetjük, csak egy telefon kell hozzá! Használjuk ki minél többen ezt a remek lehetőséget!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Címkék: munkakeresés, álláskeresés, állásajánlat, mobil, Profession.hu