A BENU Magyarország Zrt., a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. bizonyultak az ügyfélkiszolgálás legjobbjainak 2015-ben. A 7. alkalommal megrendezett "Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban" üzleti verseny három kategóriában - személyes, telefonos és elektronikus - és két vállalati méret szerint - kis-, és közép (kkv), valamint nagyvállalat - vizsgálta a hazai cégek ügyfélkiszolgálásának minőségét.

A díjazottak:

Személyes ügyfélkiszolgálás kategória

Nagyvállalatok
I. BENU Magyarország Zrt.
II. Opel Magyarország - Opel Southeast Europe Kft.
III. Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.

Kis- és középvállalatok
I. Mercedes-Benz Hungária Kft.
II. Openhouse Országos Ingatlanhálózat
III. KIA Motors Hungary Kft.

Telefonos ügyfélkiszolgálás kategória

Nagyvállalatok
I. Samsung Electronics Magyar Zrt.
II. Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.
III. Opel Magyarország - Opel Southeast Europe Kft.

Kis- és középvállalatok
I. Mercedes-Benz Hungária Kft.
II. KIA Motors Hungary Kft.
III. Openhouse Országos Ingatlanhálózat

Elektronikus ügyfélkiszolgálás kategória

Nagyvállalatok
I. Samsung Electronics Magyar Zrt.
II. Prémium Önkéntes Pénztárak
III. Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.

Kis- és középvállalatok
I. Mercedes-Benz Hungária Kft.
II. KIA Motors Hungary Kft.
III. Openhouse Országos Ingatlanhálózat

Íme a legjobb ügyfélszolgálatok és az állások

"Különösen fontos számunkra, hogy a termék kiválasztásától a használat támogatásán át a szervízszolgáltatásokig kényelmes, gyors és korszerű ügyintézést nyújtsunk vásárlóinknak. A hazai ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák éves szinten 160 ezer bejövő hívásra válaszolnak, illetve 30 ezer e-mailes és 13 ezer élő chaten érkező megkeresést kezelnek. Nagy öröm számunkra, hogy mindkét kategóriában díjat érdemelt professzionális munkájuk, és ez arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan tovább fejlesszük szolgáltatásainkat" - mondta Gerzsei Attila, a Samsung Smart & Prémium Megoldások üzletágának igazgatója a díjjal kapcsolatban.

A Samsung a hét minden napján elérhető, ingyenesen hívható számon, e-mailben és online video chat formájában is a vevői rendelkezésére áll. Ezen felül úgynevezett Assistance szolgáltatást is üzemeltet, amely a különböző Samsung készülékek tulajdonosai számára ingyenes szállítást és egy munkanapon belüli javítást biztosít a meghibásodott termékekre.

"A versenyünk legfőbb célja a magyarországi ügyfélkiszolgálási kultúra fejlesztése. Már egy minimális javulás a vásárlói elégedettségben 20-30%-os átlagos árbevétel-növekedést hoz egy 3 éves időszak alatt. Évről évre vannak új indulóink, ami kiváló visszaigazolás számunkra, hogy az egyes iparági szereplők, területtől függetlenül kiemelten kezelik az ügyfélkiszolgálás fejlesztésének fontosságát és az itt kapott eredményeket be tudják építeni jövőbeli stratégiájukba" - hangsúlyozza Mózes István, a szervező ClientFirst Consulting ügyvezető partnere.

Íme az ügyfélszolgálati állások

- Ilyen ügyfélszolgálati állásokat kínálnak a Profession.hu-n.

- Diszpécserek, telefonos és személyes ügyfélszolgálati munkatársakat, illetve kintlevőség kezelőket és vevőszolgálatosokat is keresnek.

- Vezetőknek ilyen munkát ajánlanak. 

- A legtöbb állás Budapesten van, de Pest, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében is sok munkalehetőséget találunk.

- Középiskolai végzettségre van szükség az állások nagy részéhez, a diploma előnyt jelent. 

- Angoltudás az állások feléhez kell, sok pozíciónál követelmény a német, a francia vagy a holland nyelv ismerete.

- Vannak 6 és 4 órás részmunkaidős állások, kínálnak időszakos munkákat és vállalkozói, szerződéses pozíciókat is.

- Találhatunk szakmai gyakorlati helyeket és diákmunkát is.

- A legtöbb állást az 1000-nél több embert foglalkoztató cégek kínálják. 

A cél az ügyfélszolgálati munka fejlesztése

"A versenyünk legfőbb célja a magyarországi ügyfélkiszolgálási kultúra fejlesztése. Már egy minimális javulás a vásárlói elégedettségben 20-30%-os átlagos árbevétel-növekedést hoz egy három éves időszak alatt. Évről évre vannak új indulóink, ami kiváló visszaigazolás számunkra, hogy az egyes iparági szereplők, területtől függetlenül kiemelten kezelik az ügyfélkiszolgálás fejlesztésének fontosságát és az itt kapott eredményeket be tudják építeni jövőbeli stratégiájukba" - mondta el Mózes István, a szervező ClientFirst Consulting ügyvezető partnere.

A vevőkiszolgálás egy olyan terület, ami óriási lehetőségeket rejt magában az üzleti eredmények tekintetében. Egyre több cég fedezi fel az ebben rejlő potenciált, hiszen egy elégedett vásárló átlagosan akár 2,5-szer annyit költ egy vállalatnál, mint egy elégedetlen - hangsúlyozza Mózes István.

"A program keretében létrehoztunk egy úgynevezett Kiválóság Indexet, ami azt figyeli, hogy a gazdasági teljesítményhez képest a Kiválóság Program résztvevői milyen teljesítményt nyújtanak évről évre. Látszik, hogy az olló egyre nyílik és a közel hat év alatt - amióta vizsgáljuk ezt a mutatót is - a résztvevők teljesítménye közel 40%-kal jobb, mint a gazdaság összességéé" - összegezte az ügyvezető.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az objektív kép kialakításához egy-egy vizsgálat során egy adott cég több száz saját ügyfelének véleményét kérdezik meg a kiszolgálásáról, és akár száznál több próbavásárlást is végeznek. Az idei verseny során a próbavásárlók több mint 1500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot teszteltek, ezzel párhuzamosan a szervezők összegyűjtötték közel 6500 ügyfél véleményét is az érintett cégek kiszolgálásról, és mintegy 210 ezer kérdésre adtak választ az értékelés során, amely alapján kialakult a részt vevő cégek rangsora.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, munkahely, ügyfélszolgálat, ügyfélkiszolgálás, állásajánlat, álláskeresés