Íme a legérdekesebb külföldi munkák!

Egy kutatás szerint a magyarok fele (55 százaléka) szeretne máshol élni, de sokakban ez az igény csak elméletben fogalmazódik meg, aktívan csupán a válaszadók 21 százaléka keres külföldi munkát.

Leginkább európai országokba vágyunk. A legáhítottabb hely London, a válaszadók közel egynegyede szeretne ott élni. A második legnépszerűbb város München, a harmadik pedig Berlin - derül ki a Profession.hu, a Boston Consuting Group és a The Network közös felmérésének adataiból.

Íme a legérdekesebb külföldi munkák!

Ilyen külföldi munkákat találhatunk!

- A legtöbb külföldi állást németországi munkaadók hirdették meg. Sok állást kínálnak Ausztriában is.

- A korábbi évekhez képest kevesebb állásajánlat érkezett Nagy-Britanniából, ám még mindig találhatunk jó lehetőségeket a szigetországban. Az angliai állásokat itt és itt is böngészhetjük!

- Szlovákiában, Bulgáriában, Hollandiában, Svájcban és Franciaországban is vannak állások.

- Európán kívüli célországokba is jelentkezhetünk: Ugandába szállodai menedzsert, az Egyesült Államokba takarítót, Irakba villamosmérnököt, Dubaiba pedig légi-utaskísérőt keresnek.

- A magyar egészségügyi szakemberek, szakmunkások, informatikusok, mérnökök a legkeresettebbek külföldön, de például a sofőrök is több pozíciót találhatnak. Nemzetközi luxushajóra is keresnek személyzetet.

- A munkák közel felére diplomás emberek jelentkezését várják, de a szakképzetteknek is sok munkát kínálnak.

- Atipikus munkákat is találhatunk: részmunkaidős külföldi állást és időszakos munkát is.

- Van olyan külföldi munkaadó, amely megváltozott munkaképességű dolgozót venne fel. Részletek >>>

- Felső vezetőt és gyakornokot is keresnek a külföldi munkaadók.

Összesen csaknem 170 külföldi munka közül válogathatunk a Profession.hu oldalán!

"A munkaerőpiacon egyre nagyobb előnynek számít, ha valaki legalább egy fél évet élt külföldön. Ez nem csak a magabiztos angol (vagy német) nyelvtudás miatt fontos, hanem azért is, mert a multiknál általában nemzetközi vállalati kultúrában kell helyt állni. Az általunk megkérdezettek 64 százalékának semmilyen külföldi tapasztalata nincsen, így érthető, hogy szeretnék magukat kipróbálni Magyarországon kívül is" - hívta fel a figyelmet Gerhardt Erik, a Profession.hu piacelemző szakértője.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: külföldi munka, állásajánlat, migráció, álláskeresés