Az ezredforduló óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező magyar fiatalok aránya, mintegy harmaduk nem, vagy nem kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét.

A fiatalok rövid távú külföldi munkavállalási terveiben elsősorban Ausztria és Németország szerepel, több évre szóló külföldi munka, illetve kivándorlás tervezése esetén pedig Németország és Nagy-Britannia a két legfontosabb célország. A kivándorlási célpontok harmadik helyén az Egyesült Államok és Ausztria osztozik - derült ki egy felmérésből.

Az idősebbeknél mindhárom migrációs típus esetében Ausztria áll az első, Németország a második, Nagy-Britannia pedig a harmadik helyen.

A legnépszerűbb célországok:

enlightened Németország

Rendkívül sokféle állást kínálnak a németországi munkaadók: fuvarozót, villanyszerelőt, ápolót, vendéglátóst, futárt, postást is keresnek. Emellett több pozíciót találhatnak az építőipari és fémipari szakemberek, valamint a mérnökök is. Nem mindegyik pozíciónál jelölték a várható bért, ám ahol szerepel, ott 1400-1900 euró közötti fizetéseket kínálnak. Az összes németországi állásajánlat itt található!

enlightened Ausztria

Nyugati szomszédunkba fémipari és építőipari szakmunkásokat, értékesítőt, szakácsot, sofőrt keresnek. A magyarok azért mennek szívesen Ausztriába dolgozni, mert földrajzilag közel van, és ha a határ mellett sikerül állást találni, akkor ingázással is meg tudják oldani a munkavégzést (magyarországi szállással). Az ausztriai munkák itt találhatók!

enlightened Anglia

London a második legnépesebb magyarlakta város, egyes becslések szerint 200-300 ezer honfitársunk él a brit fővárosban, többen mint Debrecenben. Az angol munkaadók kamionsofőrt, idősgondozót, raktári munkást, CNC-esztergályost, szakácsot, illetve takarítót keresnek. Angliai állásokat itt találhatunk!

Ilyen külföldi munkát találhatunk!

enlightened Hollandia

A hollandok főként az ipar, gyártás területére keresnek embereket: CNC-kezelőt, maróst, villanyszerelőt, gépészt. Emellett csomagolási munkát is kínálnak. Hollandiai munkákat itt találhatunk!

enlightened Franciaország

A franciák építőipari munkákat kínálnak: melegburkolót, villanyszerelőt, gipszkartonozót, illetve festőt, vakolót, víz- és fűtésszerelőt keresnek. A franciaországi munkák itt találhatók!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

enlightened Belgium

Lovász és kertész álláslehetőséget találhat az, aki Belgiumban szeretne munkát vállalni. Íme a belgiumi állások!

enlightened Ciprus és Görögország

A Földközi-tenger keleti szigetein (Ciprus és a görög szigetek) a vendéglátóiparban helyezkedhetünk el: animátor és vendéglátó-ipari gyakornok jelentkezését várják a munkaadók. Az állásokat itt találhatjuk!

A Profession.hu-n közel 200 külföldi munkát kínálnak.

A külföldi munka veszélyeiről itt olvashatunk!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: külföldi munka, álláskeresés