Az álláskeresők számára a felvételi interjú olyan, mint egy forgatókönyv: előre látható kérdésekre előre begyakorolható válaszokat kell adni. Sokakban felmerül a kérdés: ha minden nagyjából tudható és begyakorolható, akkor mi értelme van egyáltalán az állásinterjúnak? Utánajártunk, hogy a sablonkérdések és válaszok színjátéka mögött mi az, amire valóban figyelni kell és mi az, amire a munkaadó figyelme ki van hegyezve.

1. Interaktív eszmecsere

Valóban léteznek olyan sablonkérdések, amelyekkel az állásinterjúk során rendszeresen találkozhat egy álláskereső. Ilyen lehet például, hogy "Mi a legjobb vagy legrosszabb tulajdonsága?", vagy "Mi fogta meg az adott pozíció leírásában?" Ezekre egy tudatos pályázó felkészülhet, akár be is tanulhat rá néhány konkrét választ, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az interjú egy párbeszéd, nem csupán kérdések és válaszok sorozata.

Nagyon erőltetettnek hat, ha automata üzemmódban adunk válaszokat. Tartsuk szem előtt, hogy ezek a kérdések csak kiinduló pontok, amelyből egy interaktív eszmecsere bontakozhat ki, ami pedig nagyon sokat elárul egy jelentkezőről. A legjobb, ha a HR-esnek a beszélgetés után az az érzése támad, hogy szinte már az interjú alatt együtt dolgozott a jelölttel!

2. Személyes példák és egyéniség

Az interjú során ne arra koncentráljunk, hogy a HR-es vajon mit gondol majd rólunk, hanem adjuk önmagunkat. Ha a szakmai tapasztalatokról van szó, adjunk konkrét válaszokat, legyenek ezek a lehető legszemélyesebbek, például beszéljünk egy jelentős projektről, amelynek nemzetközi kitekintése is volt, és vegyük sorra, milyen kihívásokkal szembesültünk, ezeket hogyan oldottuk meg.

Ne akarjunk másnak látszani, mint amilyenek vagyunk, az interjú során úgyis egy összképre fognak figyelni, a legjobb az, ha egy harmonikus, önazonos személyiséget sugárzunk. 

Így ugorjuk meg az állásinterjút!

3. Meggyőző testbeszéd

A Fortune magazin a cikkében egy, a CareerBuilder által készített felmérésre hívja fel a figyelmet, amelyből kiderült, hogy a HR-eseket rendkívül nagy mértékben befolyásolja a jelölt testbeszéde. Hiába vagyunk jól képzettek, ha az alábbi hibákat elkövetjük, akkor azzal rontjuk esélyeinket:

- a szemkontaktus hiánya (65% elköveti ezt a hibát)
- mosoly hiánya (39%)
- valamivel játszani az asztalon (33%)
- nem egyenes tartással ülni az asztalnál (30%)
- karba tett kézzel ülni (29%)

4. Alkalmazkodás a szituációhoz

Pontosan ezeket a soft skilleket keresi a munkaadó a Workopolis karrierportál cikkének szerzője, Peter Harris szerint is. A legtöbb jelölt, mire eljut az állásinterjúig, már átesett a szakmai szűrőn, vagyis a végzettsége és készségei, tapasztalata alapján nagy valószínűséggel alkalmas a munkára. A munkaadó célja az állásinterjúval ilyenkor az, hogy leszűkítse a kört azokra, akik rendelkeznek a megfelelő kommunikációs és társasági készségekkel. A szerző szerint sokszor csak az a cél, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból és kiszűrjék azokat, akikkel nehéz lehet együtt dolgozni.

A "Mi a legnagyobb gyengesége?" kérdés éppen erre szolgál. Peter Harris szerint ez az egyik legelcsépeltebb interjúkérdés, így a legtöbben árnyalt válaszadással készülnek rá, ám mindig akadnak páran, akik őszintén megválaszolják. Ilyenkor a munkaadó rögtön látja, hogy az illető nem képes a szituációnak megfelelően viselkedni és a jelöltet kiejtik a rostán. A munkavállaló pontosan tudja, hogy a dolgozók olykor késni szoktak határidőkkel, ami érdekli őket az az, hogy vannak-e olyan intelligensek, hogy ezt megfelelően lekommunikálják.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Motiváció és hozzáállás

A fentiek nem is lehetnének aktuálisabbak egy álláskereső frissdiplomás számára, akinél széleskörű munkatapasztalatok hiányában a munkáltató a kommunikációs képességekre és a hozzáállásra helyezi a hangsúlyt.

A munkáltató az állásinterjú során a potenciális tehetséget keresi, így már azzal is a mezőny élére kerülhetünk, ha mondjuk alaposan felkészülünk a cégből és a ránk váró pozíció jellegzetességeiből. Tájékozottságunkról akár a közösségi oldalakon is tanúbizonyságot tehetünk. Osszunk meg szakmai, akár a céghez kapcsolódó híreket, ezzel azt sugalljuk, hogy az adott vállalat érdekel bennünket. 

6. Kiegészítő tevékenységek

Az iskolapadból kikerülve sok fiatal elbizonytalanodik a jövőjét illetően, mert attól tart, hogy munkatapasztalat nélkül esélytelen egy-egy pozíció elnyerésére. Ez természetesen nem így van, hiszen a tanulmányok alatt megszerzett tapasztalatok, legyen az a diáklap szerkesztése, van később mondjuk egy-egy külföldi önkéntes programban való részvétel, nagyon sokat elárul az illető motivációjáról, képességeiről és készségeiről.

Ha például marketing pozícióba jelentkezünk és közben hobbink a kreatív rajzolás, akkor említsük meg, hogy otthon vagyunk a design programok kezelésében. Ez igen nagy előnyt jelent a marketing és PR pozícióknál, ahol a marketing anyagok és prezentációk minősége kulcsfontosságú lehet.

Készítette: Khojaste K

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, tippek