Az álláskeresők gyakran úgy érzik, kiszolgáltatott helyzetben vannak egy-egy interjú alkalmával. Ez az esetek többségében önbizalomvesztéssel függ össze, hiszen valóban sok a jelentkező, és a végleges döntések sem egyik napról a másikra születnek meg. Pedig nem kellene úgy érezni, alá-fölérendeltségi viszonyról van szó, itt senki sem "árudarab", hanem egyenrangú tárgyaló fél. Az egyik hazai munkaerő-közvetítő cég képviselője segítségével ismerjük meg ezt a szemléletet közelebbről, és sajátítsuk el!

Így menjünk az állásinterjúraTokár Péter, a Tesk Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója 12 éves intenzív szakmai tapasztalattal a háta mögött azt vallja: a jelölt számára is el kell tudni adniuk az állást. A kiválasztási folyamat során minden jelölttel személyes interjút készítenek, ahol fókuszálnak az illető személyes ismérveire: szeretnék megismerni a váltási szándékának okait és megtalálni azokat a tényezőket, amelyek motiválják őt a karrierjében. Miért figyelnek erre kiemelten? Mert nagyon sok múlik ezeken a jellemzőkön. Meg kell ismerni, miért akar váltani a pályázó fél, és mit keres pontosan. Csak így jöhet létre egy sikeres üzletkötés - hiszen ez egy tárgyalási folyamat, egyenrangú felekkel, ahol a legfontosabb mozgatórugó: a kereslet és kínálat passzol-e egymáshoz.

"Személyes véleményem - avat be minket a szakember -, hogy az állásinterjú egy üzleti tárgyalás. Innen kell megközelíteni: két fél leül egymással szemben, és vagy lesz üzletkötés a végén, vagy nem. Ha a feltételek kölcsönösen szimpatikusak, akkor továbblépnek. Ha így tudunk nézni egy állásinterjúra, akkor ugye, magától értetődő, hogy a felek egyenrangú felekként tárgyalnak egymással. De előfordulhat ennek az ellenkezője, mi is szoktuk tapasztalni. Ha egy jelölt úgy áll a beszélgetéshez, hogy neki mindenáron szüksége van erre az állásra, már borul az egyensúly, és saját magát hozza alárendelt helyzetbe."

Így menjünk az állásinterjúra

A kiválasztásra specializálódott cég saját, rendszeresen végzett felmérései azt mutatják, hogy a munkaadók és az álláskeresők számára egyaránt a kommunikáció a legkritikusabb pont, ha munkaerő-közvetítőről van szó. "Azt tanácsolom az álláskeresőknek - folytatja Péter -,hogy az interjú tényleg egy beszélgetés legyen. Ezt ők ugyanannyira tudják irányítani, mint a másik fél. Gondoljanak arra: az a cél, hogy jobban megismerjük egymást. Nagyon fontos, mivel egy új állással kapcsolatos döntés hosszabb távra szól, ezért alaposan fel kell térképezni mindkét oldalon: tényleg egymást keressük? És kérdezzünk kölcsönösen, ez is azt mutatja: egyenrangú felekről van szó."

Így menjünk az állásinterjúraTöbb mint 9000 friss álláslehetőség itt!

Mit kérdezzen az állásra pályázó az első állásinterjún? 3 hasznos kérdés:

1. "Hogyan néz ki pontosan a cég szervezeti hierarchiája, és ebben hol az én helyem?" Fontos feltérképezni mindezt már a legelején. Ezáltal rálátunk arra, hogy milyen szerepet és hatáskört töltenénk be az adott cég életében, és mérlegelni tudjuk, ez számunkra valóban tartogat-e előrelépési lehetőséget.

2. "Önök milyen távon gondolkodnak a közös együttműködésben?" Ha legalább 3-5 évben gondolkodik a cég illetve ilyen távú feladatokat, elérendő célokat említ, akkor ez biztató. Ám ha csupán egy évet vagy azon belüli időtartamot láttatnak velünk, nem biztos, hogy megéri váltanunk.

3. "Milyen elvárásokat támasztanak velem kapcsolatban, és milyen kereteket, feltételeket biztosítanak hozzá?" Beleértjük a felelősségi kört, a munkakört, a szokásos munkaidőt és a jövedelemszintet is legalább egy tól-ig skálán feltérképezve.

Plusz egy jó tanács: nem érdemes letagadni, ha éppen nincs állásunk. Ebben az esetben érdemes az önéletrajzunkat úgy összeállítani, hogy az interjút készítők figyelmét más részletek keltsék fel, és inkább azok iránt érdeklődjenek, melyekben tényleg jó vagyunk és meggyőzően ki is tudjuk fejteni a találkozás alkalmával. Ha még nincs ebben jártasságunk, letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

És ne feledjük azt sem: a munkaerő-közvetítő cégek a jelöltek felkutatásához többféle módszert és eszközt is használnak: hirdetéseket több helyen, adatbázisokban való kutatást, network-építést, ajánlások kérését és így tovább. Tehát minél aktívabbak vagyunk, annál biztosabban találjuk meg a számunkra igazán megfelelő új állást.

Így menjünk az állásinterjúraNézzünk körbe ITTés ITT, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állásinterjú, álláskeresés, munkakeresés, tárgyalás, kommunikáció