Bármilyen karrierünk is volt korábban, a gyermek mellett már más lesz a fontos. Megváltozhat a hozzáállásunk a munka-magánélet viszonyához. Az is teljesen érthető, ha akár karrierváltásban is gondolkodunk, hogy a munka ne menjen a magánélet rovására. Ha a pelenkázás és a gyereksírás világából reménytelennek tűnik számunkra, hogy valaha is visszatérjünk a munka világába, gondoljuk át, hogy az alábbi, "gyermekbarát" területeken el tudjuk-e képzelni magunkat!

Oktatás

Az oktatás számos szegmensében lehetőség van rá, hogy rugalmas munkaidőben dolgozzunk. Óraadó tanárként délutánonként több szabadidő állhat a rendelkezésünkre, mint amit a klasszikus, 9-17 óráig terjedő munkaidő biztosít. Ezen kívül számolhatunk az őszi, tavaszi és nyári szünidővel is, ami nem utolsó szempont, ha belegondolunk, hogy nem is olyan sokára gyermekünk szintén iskolapadba ül. Minden szülő álma, hogy ugyanakkor lehessen szabadságon, mint amikor gyermeke számára beköszönt a vakáció. A gyermek mindennapi életére is jobban rá tudunk hangolódni, ha a hétköznapjaink hasonló órarend szerint zajlanak.

TANÁRI ÁLLÁSOKAT ITT TALÁLHATUNK!

Erika, általános iskolai tanár

"Egy nyelviskolában dolgoztam főállásban és céges tréningeket is tartottam angol kommunikációs technikákból. Élveztem a munkám, felemelő volt olyan emberekkel együtt dolgozni, akik nemzetközi projekteken dolgoztak és ebben a munkájukban számítottak a szakmai segítségemre. Sokszor előfordult, hogy a napi 8-10 óra után még hazavittem munkát, de nem éreztem áldozatnak, mert szakmailag megbecsültek. Egyértelmű volt, hogy ezt a tempót nem fogom bírni a kisbaba mellett, ugyanakkor csak magánórákból nem tudtam volna eleget keresni, ráadásul ahhoz a vállalkozóit is ki kellett volna váltanom, amit nem akartam. Végül egy általános iskolában helyezkedtem el, felső tagozatban tanítok angolt és nagyon élvezem. A lassabb tempó, a stresszmentesebb környezet illik az élethelyzetemhez, ráadásul több diákom szüleiről is kiderült, hogy tanítványaim voltak a céges időkben."

Ide térjünk vissza a munkából gyerekszülés után!

Információ technológia (IT)

A mobil eszközök és a felhő alapú megoldások térhódításának következtében egyre több technológiai cég kínál rugalmas munkalehetőséget, vagy akár engedélyezi a szinte teljes otthoni munkavégzést is. Az, ha a technológiai újdonságok terén otthon vagyunk, igen jól jöhet később is, ahogyan gyermekünk növekszik és már természetesnek veszi olyan mobil eszközök használatát, amelyekkel más szülők esetleg nem lesznek tisztában. Ideális lehet ez a karrier vonal, ha korábbi munkaköreink már valamilyen módon kapcsolódtak az IT-hez, vagy ha szabadidőnkben szívesen hozunk létre honlapokat. 

ILYEN IT PROGRAMOZÓ, FEJLESZTŐ MUNKÁKAT KÍNÁLNAK A PROFESSION.HU-N.

Brigitta, rendszergazda

"Két gyerekem van és az IT felé akkor kezdtem nyitni, amikor megszületett a második babám. 6 év otthonlét után szerettem volna újra visszatérni a munkaerőpiacra, de tudtam, hogy ez nem lesz könnyű, az én szakmámban ennyi idő alatt már igen sok minden változik. Elvégeztem egy továbbképzést és az ott megismert emberek tanácsolták, hogy menjek el rendszergazdának, mert ezt a munkakört nem feltétlenül kell napi nyolc órán át egy irodai asztal mögött ülve végezni. Néha még hiányzik a szoftverfejlesztő cégek szakmai közege és a multik hangulata, de nem bántam meg a váltást, mert többet lehetek a gyerekekkel."

ÍME AZ IT ÜZEMELTETÉS, TELEKOMMUNIKÁCIÓ TERÜLET ÁLLÁSAJÁNLATAI!

Üzleti szolgáltatások 

Az üzleti életben való elhelyezkedés ideális lehet azoknak, akik korábban hozzászoktak a szoros határidőkhöz és az utazáshoz. Az account manager pozícióból jövők foglalkozhatnak privát ügyfelekkel otthonuk kényelméből is, a project management pedig tipikusan az a terület, amelyet rugalmas időbeosztással is hatékonyan el lehet látni. 

A SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTOK MUNKALEHETŐSÉGEIT ITT BÖNGÉSZHETJÜK!

Cintia, könyvelő

"Egy nagy könyvvizsgáló cégnél voltam vezető beosztásban és már 39 éves voltam, amikor a kisfiam megszületett. Korábban szinte csak a munkának éltem, de az anyaság teljesen megváltoztatott. Visszavártak a vállalatnál, és szinte ugyanabba a pozícióba ülhettem volna be, de mégis inkább úgy döntöttem, hogy saját vállalkozást indítok, most magán ügyfelek könyvelését látom el tanácsadói tevékenységgel egybekötve. A munka nem kevesebb, de az időmet én osztom be és arról is én döntök, hogy hány ügyfelet vállalok el. Sokkal több időm jut a családra."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Khojaste K

Címkék: munka, álláskeresés, anya, kisgyerek, gyes, gyed