Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Fehér István, kiválasztási-, szervezetfejlesztési szakértőt, coach-t és trénert kérdeztük, hogyan készítsük fel magunkat érzéseink megfelelő kezelésére.

Profession.hu: Milyen helyzetekkel találkozhat egy álláskereső egy beszélgetés során?

Fehér István: Nagyon sok helyzettel lehet találkozni. Az interjúztatók is emberek. Szakemberek, akiknek nagyon sok tényező határozhatja meg a viselkedésüket. Például az emberi értékeik, a céges kultúra, a fáradtság vagy a leterheltség. Ezen kívül számos más külső körülmény is meghatározó lehet, például a helyszín, az interjúra szánt idő rövidsége vagy hosszúsága, az interjúztatók létszáma és a közöttük levő összhang hiánya. A felsoroláshoz hozzátartozik még az is, ha esetleg a meghirdetett pozícióban változás van. Továbbá pihentségi állapotuk (fizikai és mentális) is befolyásolhatja felkészültségüket.

Ha viszont a jelölt kipihent és felkészült, akkor kevésbé kizökkenthető, s viszonylag rugalmasan tudja kezelni a nem várt helyzeteket is.

Profession.hu: Milyen érzéseket kell kezelni az állásinterjú során?

Fehér István: Egy interjú során sokféle érzéssel találkozhat az interjúalany. A félelem, az idegesség, a feszültség, a megfelelési kényszer. Tulajdonképpen ezek természetesek is az új emberekkel való találkozáskor, illetve, amikor nem tapasztalt, szokatlan helyzetekbe kerülünk.

Az előbb felsorolt érzeteket stresszhelyzetben tapasztaljuk, de nem szabad megijedni ezektől az érzésektől. Ha a stressz fiziológiáját nézzük, akkor az említett tünetek segítenek egy feszültebb helyzetet „túlélni”. A jó, motiváló stresszt, amely fokozza a teljesítményt eustressznek nevezzük, amely képessé tesz egy szokatlan helyzetet jól megélni.

Ami fontos, az a tudatosság, amely segít minket abban, hogy ne túléljünk, hanem jól éljük meg az adott helyzetet. Ebben nagy szerepe van az átkeretezés módszerének, azaz ilyenkor  ne legyünk tele félelemmel, ne vigyük le magunkat mélyebb, már a teljesítményt gátló szintre hanem gondoljunk arra, hogy az interjú helyzet azért van, hogy én a szó jó értelmében megmutassam az alkalmasságom a munkára, illetve minél több információhoz jussak azzal kapcsolatban, miközben megismerek új embereket, akikre kíváncsi vagyok. Tehát az érdeklődés azon szintjét ragadjuk meg, amely további teret, fejlődési lehetőséget nyit meg előttünk.

  Ezek az érzések játszódnak le bennünk az állásinterjún  

Profession.hu: Helyes-e, ha a jelölt kimutatja, hogy mit gondol, vagy inkább rejtse el?

Fehér István: Azt gondolom, kifizetődő érzéseket kimutatni, őszintének lenni. Fontos, hogy ezt megtegyük és legalább olyan fontos, hogy mindezt hogyan tesszük. Tehát az érzéseket érdemes feltárni, persze kulturált keretek között. Ha például feszültek vagyunk, és szeretnénk azon változtatni, akár érdemes azt kimondani, beszélni róla, nyíltan kitenni az asztalra. Nagyban hozzájárulhat a stressz szint csökkenéséhez, viszont, amire figyelni kell ilyenkor, hogy ne túlzottan, parttalanul történjen mindez, ne vonja el a figyelmet a lényegről. Illetve ne azt a képet alakítsuk ki magunkról, hogy túlzottan stresszesek vagyunk.

Előfordulhat, hogy véleménykülönbségek kerülnek felszínre, más egy dologról a meglátása az interjúztatónak és más az interjú alanynak. Ekkor se ijedjünk meg, hiszen ez természetes lehet. Nyugodtan tárjuk fel a véleményünket, esetleg mondjuk el, miért is gondoljuk úgy, ugyanakkor legyünk nyitottak a másik oldal véleményére és ennek indoklására.

Fontos, hogy ne bíráljunk vagy ítélkezzünk negatívan, még non-verbális szinten sem (mimika, gesztusok). Érdemes lehet Én üzenetek formájában kifejteni véleményünket, hogyan gondolkodunk valamiről, illetve hogyan érzünk valamivel vagy valakivel kapcsolatban, miközben a másikat és annak álláspontját tiszteletben tartom, nem döngölöm a földbe.

 

A témával foglalkozunk még részletesebben. Addig is olvassunk a kapcsolódó témákban, beszélgessünk minél több emberrel, hogy döntéseinket minél szélesebb körű információkra alapozva hozhassuk meg. A kínált álláslehetőségeinkből is e szerint válogassunk. Egyszóval, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket tudunk majd hozni.

 

Készítette: Sebők Viktória 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala