Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy állásinterjú során nagyon nehéz megállapítani, milyen lesz a leendő főnökünkkel a mindennapok során megélt viszonyunk. Mai cikkünkben Gary Chapman, karrierszakértő segítségével olyan jellemzőket gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek felismerni: ezzel a vezetővel nem érdemes együttdolgozni.

Ez a 10 jel árulja el, hogy meneküljünk a főnöktől

1.) Látszólag megnyerő – de csak kezdetben

A vezetőknek alapvető tulajdonsága, hogy jól kell kommunikálniuk, kiváló társas készségekkel és nagy meggyőzőerővel bírjanak. Némelyek azért kerülnek magas beosztásba, mert fellépésük rátermettségről és hozzáértésről tanúskodik. Mások jól értenek ahhoz, hogy nagyratörő elképzeléseikkel megnyerjenek másokat, vagy képesek pozitív eredmények elérésére motiválni a csapatukat. És még folytathatnánk. De ha ez a megnyerű stílus a mindennapok során megváltozik, joggal gyanakodhatunk: színjáték az egész.

Meneküljünk az ilyen főnöktől

2.) Szélsőségesen célorientáltak

Azt jelenti, hogy kizárólag a teljesítmény érdekli őket, minden erejüket erre fordítják – és a csapattól is ezt várják. Ez még nem gond, sőt! A probléma akkor következhet be, ha ezek a célok nem esnek egybe a vállalati fő prioritásokkal, és leginkább a saját érdekeik érvényesítésének rendelik alá munkánkat is.

3.) Manipulatívak

Előfordul, hogy álláspontjuk alátámasztása érdekében szelektíven hivatkoznak a tényekre, és manipulálják az információt. Gondosan megválogatják, hogy mit, mikor, kivel és hogyan közölnek, miközben a szükséges tényeket és adatokat lakat alatt őrzik. Eszköztárukban gyakori még a bűntudatkeltés, a megszégyenítés, az érzelmi zsarolás, sőt, a fenyegetéstől sem riadnak vissza.

4.) Nárcisztikus személyiségek

Szentül hiszik, hogy felsőbbrendűek, okosabbak, ügyesebbek, tehetségesebbek, mint mások, és ezt érzékeltetik a beosztottakkal való együttműködés során is. Éppen ezért rosszul viselik, ha nem kapják meg a – véleményük szerint – nekik kijáró figyelmet és elismerést.

5.) Maguknak tulajdonítják mások érdemeit

A sikereket saját tehetségük, erőfeszítésük és vezetői munkájuk eredményeként könyvelik el. Nem érdekli őket hogy a beosztottak nélkül ez nem jött volna létre, meg vannak róla győződve, hogy kifejezetten az ő hatásukra valósult meg valami éppen úgy, ahogy.

6.) Lekezelően viselkednek

Akár még a megbeszéléseken, mások előtt is képesek megalázni egy-egy kipécézett kollégát, és sértő, goromba, ironikus megjegyzésekkel illetni őt.

7.) Nem hitelesek

Előfordul, hogy kezdetben éppen ellenkező színben tűnnek fel ezek a vezetők, de idővel lehull a lepel, és kiderül vezetői alkalmatlanságuk. A legtöbben mit tesznek ilyenkor? Folytatják a színjátékot és a már említett pontok valamelyikével kompenzálják hiányosságaikat.

8.) Kihasználnak másokat

Bizonyos saját érdekek és célok érdekében az ilyen vezetők hajlandók kihasználni és feláldozni még a leghűségesebb munkatársaikat is. Sajnos ezzel együttjárhat az is, hogy a saját hibáikért ritkán vállalják a felelősséget, és megpróbálják áthárítani másra.

9.) Nem törődnek a kockázatokkal

Vannak tényezők, amelyeket figyelembe kéne venni egy vezetői döntésnél, ám nem biztos, hogy az illetőt jó színben fogja feltüntetni. Ha a vezetők emiatt nem foglalkoznak egy olyan kockázati tényezővel – legtöbb esetben ez pénzügyi vonatkozású -, amelynek azonban negatív hatása lehet a szervezet eredményesebb működésére is, az egyáltalán nem vezet jóra.

10.) A teljes összeomlás előtt kilépnek

Vannak, akik úgy távoznak, hogy előtte nagy haszonra tesznek szert, vagy akár egy magasabb pozícióba és új munkahelyre lépnek át. A cserben hagyott munkatársak pedig takaríthatják a romokat.

Ha a fentiekhez hasonló vezető mellett dolgozunk, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha a szemünket folyamatosan az aktuális munkaerő-piaci híreken és az álláslehetőségeken tartjuk. Szánjuk ezekre a beállításokra is néhány percet, hogy utána mindig első kézből értesülhessünk: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a profession.hu álláskereső mobil applikációját - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma