Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szeptember elsejétől már éles üzemben indulnak az új szakképzési intézmények, a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák – jelentette ki Varga Mihály az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó ünnepségen, Kecskeméten. A miniszter hangsúlyozta: a gazdasági növekedés fenntartásához elengedhetetlen, hogy minden területen megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak Magyarországon.

A kormány célja, hogy magas szintű szakképzési rendszert alakítson ki, amely képes arra, hogy visszaadja a szakmatanulás rangját és becsületét – jelentette ki a tárcavezető, hozzátéve: minden eddiginél nagyobb szükség van a szakképző intézményekben a felkészült és elkötelezett oktatókra és szakemberekre.

Ez vár mától a szakemberekre!

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseiről szólva a miniszter kiemelte: egy kézbe került a szakképzés irányítása, megszületett az új szakképzési törvény, létrejöttek a szakképzési centrumok, nagy hangsúly került a duális képzési forma elterjesztésére is és megújult a gyakorlati képzések támogatása  is.

A tárcavezető hangsúlyozta: az átalakításnak köszönhetően a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák is érettségit adó intézménnyé váltak. Ezzel megszűnt a korábbi szakmunkás képzés zsákutca-jellege, hiszen a szakközépiskolák is biztosítják a lehetőséget a felsőfokú továbbképzés folytatására. A szakgimnáziumokban növekszik a szakmai képzésre, specializációra fordítható óraszám, ugyanakkor a fiatalok nemcsak a technikus képzés végén, hanem már az érettségi időpontjában is OKJ-s végzettséggel fognak rendelkezni – tette hozzá Varga Mihály.

  Ez vár mától a szakemberekre!  

Az idei tanévkezdetet érintő változásokat ismertetve a miniszter elmondta: szeptembertől növekszik a hiányszakmás ösztöndíjban részesülők köre. Az újonnan induló szakgimnáziumokban tanulmányi eredménytől függően akár havi 50 ezer forint ösztöndíjra is jogosult lehet egy tanuló, amelyet tovább növelhet a duális tanulószerződés juttatása is.

ÍME, A SZAKMUNKÁK TERÉN A LEGFRISSEBB ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

- Ilyen állásokat kínálnak ácsoknak, asztalosoknak.

- Ne keressünk tovább, ha bolti eladói vagy pénztárosi állást akarunk szerezni.

- Esztergályos és marós álláslehetőségek itt.

- Ezek az állások várnak a festőkre, mázolókra.

- A legtöbb szakmunkás állást Budapesten és Pest megyében hirdetik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében dolgoznánk? Ide kattintsunk!

- Ezekhez az állásokhoz elegendő az általános iskolai végzettség.

- Közel 2.000 szakmunkás állás közül választhatunk itt, ha nem beszélünk semmilyen idegen nyelvet.

- Ha már valamilyen szinten beszélünk németül, akkor ezek az állások ránk várnak.

- Megváltozott munkaképességűek számára itt kínálnak szakmunkás állásokat!

- Ha nem áll távol tőlünk a külföldi munkavégzés, akkor ezeket a hirdetéseket gyorsan böngésszük át!

 

JÓ HÍR: ezen a héten TÖBB MINT 2.300 SZAKMUNKÁST keresnek ezen az oldalon! És a jövő héten lehet, hogy még többet. Ne maradjunk le róla! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Éljünk a lehetőséggel, turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat, így többszörösen megnőnek esélyeink egy jobb állásra!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: szakmunka, szakember, álláslehetőség, képzés