Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Van, aki a problémás főnöke, míg mások a teljesíthetetlen elvárások vagy kellemetlenkedő kollégák miatt nem érzik jól magunkat a munkahelyükön. Ha ránk is jellemző valamelyik, és nincs más megoldás: nézzünk szembe a tényekkel, és váltsunk egy hozzánk méltó új munkahelyre.

Egy korábbi cikkünkben Dr. Bálint György munkajogász segítségével összefoglaltuk, mit érdemes tudnunk a felmondásról, és adtunk olvasóinknak néhány kiemelten hasznos tanácsot a jog oldaláról. Ma azt járjuk körbe, hogy milyen gyakorlati elemekre figyeljünk oda, ha már meghoztuk a nagy döntést, hogy felmondunk.

Az 5 legfontosabb teendő felmondás előtt - Álláskeresés, karrier, felmondás

1. MINÉL ELŐBB KERESSÜNK ÚJ ÁLLÁST!

Előfordul, hogy túl sok időt vett igénybe, mire eljutottunk idáig: kilépünk a számunkra nem megfelelő munkahelyi környezetből. Nem gond, de innentől kezdve már csak előre nézzünk. A legfontosabb döntést meghoztuk, most a tettek mezejére kell lépnünk! Nézzünk körbe a munkaerőpiacon, kutassuk fel a számunkra megfelelő állásokat, pályázzunk minél több helyre!

2. VÉGEZZÜK MUNKÁNKAT MEGFELELŐEN!

Ha már lélekben elszakadtunk a meglévő munkahelyünktől, akkor is érdemes arra ügyelni, hogy ne adjuk lejjebb a munkánk színvonalát és a feladatainkhoz, munkatársainkhoz való hozzáállásunkat. Ám ha úgy érezzük, ez már túl sok energiát kíván, és a helyzet egyre tarthatatlanabb,

3. LEGYÜNK KITARTÓAK!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlságosan hamar feladjuk? Sokan vannak így ezzel, ne aggódjunk emiatt. Gyakori, ha az álláskeresés kezdeti szakaszában nem történik semmi érdemleges, például nem kapunk visszajelzést a HR-esektől, nem hívnak be állásinterjúra, és így tovább. Fontos, hogy folytassuk tovább a keresést! Ebben segítségünkre lehetnek az olyan kényelmi szolgáltatások, mint a keresési igényeinkre testre szabott hírlevelek, vagy az okostelefonra letölthető mobil applikáció - Androidra itt, iPhone-ra itt.

4. JÁRJUK KÖRBE A FELMONDÁSUNK ISMÉRVEIT!

Készítsük fel magunkat a felmondásra, mert gyakran ez több energiát vesz igénybe, mint ahogy előre azt gondolnánk. A felmondás előtt tájékozódjunk barátaink, ismerőseink körében, vagy akár HR szakértő illetve munkajogászt segítségét is kérhetjük. Ahogy már említettük, ebben a cikkünkben munkajogász szakértőnk segít a felmondások útvesztőjében eligazodni.

5. FIGYELJÜNK ODA A TESTÜNK JELZÉSEIRE!

Gary Chapman karrier szakértő azt tanácsolja, hogyha testünk lázad, mert kifejezetten nagy negatív stressznek tesszük ki magunkat a felmondás halogatása miatt: essünk túl rajta minél hamarabb. Tegyünk pontot a dolog végére, hogy tovább léphessünk és az egészségünk ne lássa kárát ennek a helyzetnek.

6. NÉZZÜNK SZEMBE AZ ESETLEGES NEHÉZSÉGEKKEL IS!

A felmondás után szerencsés esetben egy új munkahelyen folytatjuk pályafutásukat. Ebben az esetben a próbaidőszak, a betanulás, az új környezet, az új feladatok, az új csapat mind-mind több energiát vesz tőlünk igénybe, mintha már rutinosan így dolgoznánk hónapok, évek óta. Legyünk türelmesek ebben az időszakban! Amennyiben felmondás után állás nélkül maradnánk, akkor se veszítsük el a lendületünket, kitartásunkat. Folytassuk tovább a keresést, tekintsünk mindennapos feladatunknak az álláskeresést. Nézzük át az önéletrajzunkat újra és újra, olvastassuk át másokkal is, csiszoljuk, javítsuk a hibákat, vagy ezzel a rövid kérdőívvel pillanatok alatt leellenőrizhetjük, szükséges-e módosítanunk rajta.

Végül tartsuk a szemünket az álláshirdetéseken azután is, hogy elhelyezkedtünk egy új munkahelyen. Így folyamatosan képben lehetünk az aktuális álláslehetőségekkel, értékes információkat szerezhetünk úgymond nyomás nélkül, és  nyugodtabban koncentrálhatunk karrierünk további építésére.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, felmondás