Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Arisztotelészig is visszanyúlhatunk a történelemben, hiszen már ő is megfogalmazta, hogy az ember bizony társas lény. Közösen összefogva haladunk a céljaink felé, az együttműködésben pedig mindenkinek megvan a maga szerepe, feladata. Nincs ez másképp a munkahelyeken sem, ám adódhatnak olyan helyzetek, amikor nem feltétlenül értünk egyet a főnökünkkel. Ilyen esetekben, közös célunk elérése érdekében, fel kell oldanunk ezt a konfliktust, hogy tovább tudjunk lépni. Nem ritka azonban, hogy a személyiségünk különbözik annyira a másik féltől, hogy már önmagában ez megnehezíti a mindennapjainkat a munkában, de ha megfelelő módon kezeljük az ilyen különbségekből adódó konfliktusokat, sokáig megőrizhetünk egy fenntartható, jó munkakapcsolatot a felettesünkkel.

Mit tegyünk, hogy jól kerüljünk ki a főnökkel folytatott harcból?

1. Nézőpontváltás

A munkahelyünkön azért dolgozunk, hogy biztosítsuk a megélhetésünket, ennek érdekében segítenünk kell a céget a céljai elérésében. Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a munka, az csak munka, amit a fizetésünkért kell elvégeznünk, attól függetlenül, hogy kedveljük-e az embereket, akikkel együtt dolgozunk, vagy sem. Nem szabad hagynunk, hogy bármilyen helyzetbe annyira bevonódjunk személyesen, hogy elveszítsük a perspektívánkat és egy gyenge, felzaklatott pillanatunkban, esetleg ostoba döntést hozzunk.

2. Megértés

Nagyon fontos, hogy megfejtsük a főnökünk kommunikációs stílusát!

Vannak, akik intuitív személyiséggel rendelkeznek, mások analitikus beállítottságúak és mindenről számokat, adatokat szeretnének, megint mások magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek és szeretnének megismerni, megérteni minket, tudni akarják, hogyan érezzük magunkat egy-egy szituációban. Gondolkodjunk tehát a főnökünk stílusában: például, ha felettesünk olyan típus, hogy egy problémának azonnal akarja tudni a megoldását, akkor ne egy félórás prezentáció végén ismertessük azt vele, hanem kezdjük rögtön ezzel a mondandónkat és csak ezután magyarázzuk el a cél eléréséhez szükséges tennivalókat és a megoldás indoklását. Így benne sem keletkezik felesleges feszültség, amelynek aztán mi isszuk meg a levét.

3. Dokumentálás

Dolgozzunk keményen és dokumentáljuk a munkánkat! Nehéz kirúgni valakit, aki mindig pontosan érkezik, megbízhatóan végzi a feladatait, és hozzáadott értéket képvisel a cég életében. Kövessük nyomon és jegyezzük fel az összes eredményünket, valamint a kapott pozitív visszajelzéseket, ez a nyilvántartás ugyanis adott esetben segíthet bizonyítani, hogy jól teljesítünk, és megóvhat minket akár egy felmondástól is.

Mi a megoldás, ha nagyon különbözik a személyiségünk a főnökétől?

1. Stop az impulzivitásnak

Ha valami, amit a főnökünk mond, felzaklat minket, mindig gondolkodjunk, mielőtt bármit is mondunk! Máskülönben úgy járhatunk, hogy később felhasználják ellenünk a szánkon kicsúszott félmondatot, de akkor már hiába bánkódunk. Szóval először nagy levegő, számoljunk el tízig és csak utána beszéljünk. Semmi szükség rá, hogy meggondolatlanságunk miatt később mi magunk legyünk a probléma.

Pályamódosítás

2. Az érzelmeket hagyjuk otthon

Ha bármilyen ok miatt arra kényszerülünk, hogy szembehelyezkedjünk a felettesünkkel, semmi esetre se vigyük bele a szakmai vitába a személyes sértettségünket és érzelmeinket! Mindig maradjunk objektívek a vita során, támasszuk alá mondandónkat konkrét példákkal, észérvekkel, a főnökünk személyiségével kapcsolatos problémáinkat és ellenérzéseinket pedig véletlenül se hozzuk szóba!

3. Mérlegeljük a lehetőségeket

Eljuthatunk odáig is, hogy fel kell tegyük magunknak a kérdést: mennyire van szükségünk erre a munkára? Ha a vállalat céljai és az elérésük érdekében bevetett eszközök, illetve eljárások súlyos ellentétben állnak saját belső meggyőződésünkkel, vagy etikai alapelveinkkel, a legjobb megoldás, ha új állás és új főnök után nézünk.

Ha úgy érezzük, új utat kell keresnünk, ne halogassuk a váltást! Vannak helyzetek, amiket lehetetlen hosszú távon, mindkét fél megelégedésére megoldani. Tartsuk mindig frissen a szakmai önéletrajzunkat, és válogassunk minden nap a  legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Kérhetünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le egyetlen állásajánlatról sem, és gyorsabban szert tehetünk egy új főnökre, akinek talán még a személyisége is elfogadhatóbb számunkra.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, főnök, konfliktus, megoldás